Altay açıklama
-Soru cevap
( ANKARA ) -- CHP Grup Başkanvekili Engin Altay:- "Sorunların çözülmesinde Erdoğan'ın başarılı olmasını isteriz, hatta bundan mutlu oluruz" ANKARA
- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Engin Altay, " Sorunların çözülmesinde Erdoğan'ın başarılı olmasını isteriz, hatta bundan mutlu oluruz" dedi.
CHP Grup Başkanvekili Altay TBMM'de basın toplantısı düzenledi.
Altay, Tekirdağ Çorlu'da meydana gelen tren kazasıyla ilgili olarak, Pamukova'da yaşanan tren kazasından sonra hükümetin ibret almadığını gördüklerini kaydetti.
Altay, "Cumhuriyet Halk partisi acıları paylaşacak ve mağduriyetlerin tazminini takip edecek. Yaşanan kaza mağdurlarının, mağduriyetlerinin tazminin takip etmek Cumhuriyet Halk Partisi'nin önceliği olacak" ifadelerini kullandı. 703 sayılı kararnamenin çok tartışılacağını belirten Altay, "Çıkarılan 703 sayılı kararname ile de aldıkları yetkiyi çok aştıkları görülüyor. Cumhurbaşkanlığı ve Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı Harcırah Kanunu'ndan, Taşıt Kanunu'ndan, Kamu İhale Kanunu'ndan ve Kamu İhale Sözleşmesi Kanunu'ndan muaftır. Cumhurbaşkanı devletin kasasını hiç bir kurala bağlı kalmaksızın istediği gibi kullanacak. Milletin sırtından yüzde 18 KDV'den toplanan paraları Cumhurbaşkanı vicdanıyla kullanacak. Bunu kabul etmek mümkün değildir. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin uhdesinde olan milli saraylar tüm birikimiyle beraber, mal varlıklarıyla beraber Cumhurbaşkanı'na bağlandı" şeklinde konuştu.
Kabinenin açıklandığını hatırlatan Altay, "Dünkü kamuoyuna takdim edilen kabine diye adlandırılan kadro siyasi kadro değildir. Özel ve aile hukukuna dayalı bir kadrodur. Milli Saraylar, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nindir, milletindir ama millet adına sevki, bakımı, onarımı, işletilmesi Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde olması gerekir. Bakanların KHK ile atama yetkisi yoktur. En alt birime kadar atama yetkisi Cumhurbaşkanı'nın kendisindedir. Devletteki her kademeye ne kadar maaş verileceğini artık Cumhurbaşkanı belirleyecektir. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi denilen yürütme 16,17 kişiden değil bir kişiden oluşacaktır, onun dışındaki herkes onun memurudur" diye konuştu.
Altay, şöyle konuştu: "Sorunların çözülmesinde Erdoğan'ın başarılı olmasını isteriz, hatta bundan mutlu oluruz. Umarız ve dileriz ki, Recep Tayyip Erdoğan daha önce iddia ettiğin şekilde enflasyonu düşürsün, Türk Lirasının değerini yükseltsin, doları düşürsün, işsizliği minimize etsin, yoksulluğu bitirsin." Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın Milli savunma Bakanı olarak atanmasına ilişkin soruya Altay, "Akar devlet memuruydu devlet memuru olarak devam ediyor" ifadelerini kullandı. (AUÖ -BC -
CHP'den kabine değerlendirmesi
İLGİLİ VİDEOLAR
Vitor Pereira: “Mutluyum, bu ruhla devam etmemiz gerekiyor”
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Mustafa Denizli: “Fenerbahçe'nin haklı bir galibiyet aldığını da söylemek yerinde olur”
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Erkmen: 'Güzel bir galibiyet'
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Turhan:' Yeni bir takımız'
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Rıza Çalımbay: “Yorgunluğa rağmen mücadeleden memnunum”
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Hüseyin Eroğlu: “En iyi şekilde toparlayacağız“
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Mehmet Hüseyin Dalgıç: “Daha iyi bir İstanbulspor izlettireceğiz“
30 Ağustos 2021 Pazartesi
- Pakistan’da hükümet karşıtı protesto
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Cihat Arslan: 'Maçın hikayesi 2-1’den sonra değişti'
29 Ağustos 2021 Pazar
Metin Diyadin: “Mağlup duruma düşünce biraz daha risk alalım dedik”
29 Ağustos 2021 Pazar