Altay konuşma
( ANKARA ) ANKARA
- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Engin Altay, “Yargının içindeki hali millet görmez. Yargı mensuplarının da kendine çeki düzen vermesini bekliyoruz” dedi.
CHP Grup Başkanvekili Altay, TBMM’de basın toplantısı düzenledi.
Altay, 27 Mayıs darbesinin oy birliği ile son izlerini tarihe gömdüklerini söyleyerek, “Demokrasimizin yargıdan, yürütmeden aldığı darbenin telafisi çok daha uzun zaman alıyor. Türkiye’nin süratle yüzleşmeye, sivilleşmeye ihtiyacı var ve Türkiye’nin ayrılmamaya ihtiyacı var” ifadelerini kullandı. Altay, İçişleri Komisyonunda güvenlik soruşturması kanun teklifinin görüşüldüğünü hatırlatarak, “Bu teklif Anayasa ve Ceza Muhakemeleri Kanunu’na çok aykırıdır. Verilerin kim tarafından toplanacağı belli değil. Bu kanunun geçmesi Meclisin kendisini inkarı anlamına gelir. Meclisin harakiri yapmasıdır. Kabul etmemiz mümkün değil. Aziz milletimize, milletimizin vicdanına sesleniyorum. Yargının içindeki hali millet görmez. Yargı mensuplarının da kendine çeki düzen vermesini bekliyoruz” dedi.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in sözlerinin çarpıtıldığının savunan Altay, “Söylediklerini anlamıyorsanız zeka sorununuz var. Ya komiksiniz ya zeka sorununuz var. Söyledikleri ortadadır. İzmir sevdası duruştur, bunlardan medet umar hale gelmek siyasi tükenmişliğin açık göstergesidir diyorum” şeklinde konuştu.
Altay, TBMM'de CHP’nin bulunduğu katta çay ocağı personelinde de korona virüs çıktığını sözlerine ekledi.
CHP Grup Başkanvekili Altay: “Yargı mensuplarının da kendine çeki düzen vermesini bekliyoruz”
İLGİLİ VİDEOLAR
Tahir Kıran: 'Oğulcan konusunda bize Sevr Antlaşması sundular!'
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Gizemli monolit Diyarbakır’da ortaya çıktı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Vitor Pereira: “Mutluyum, bu ruhla devam etmemiz gerekiyor”
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Mustafa Denizli: “Fenerbahçe'nin haklı bir galibiyet aldığını da söylemek yerinde olur”
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Erkmen: 'Güzel bir galibiyet'
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Turhan:' Yeni bir takımız'
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Rıza Çalımbay: “Yorgunluğa rağmen mücadeleden memnunum”
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Hüseyin Eroğlu: “En iyi şekilde toparlayacağız“
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Mehmet Hüseyin Dalgıç: “Daha iyi bir İstanbulspor izlettireceğiz“
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Cihat Arslan: 'Maçın hikayesi 2-1’den sonra değişti'
29 Ağustos 2021 Pazar