Abdi İpekçi Spor Salonu'nda yapılan CHP İstanbul 34. Olağan İl Kongresi'nde yumruklar konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun iki adayla kürsüye çıkması ve konuşmasının sonunda adayların ellerini tutup havaya kaldırması dikkat çekti. Salıcı ve Özcan'ın anlaşmasıyla seçimin çarşaf listeyle yapılması kararlaştırıldı. Kongrede ilk arbede ise parti üyelerinden Bülent Kerimoğlu’nun konuşması sırasında yaşandı.CHP’nin uzun yıllar sonrası çarşaf listeyle yapılan ilk İstanbul Kongresi’nde rekor başvuru oldu. Kongrede şimdiki Genel Merkezin desteklediği Başkan Oğuz Kaan Salıcı ile örgütün desteklediği eski il başkanlarından Ali Özcan ile yarışacak.

Kongrede 638 delege oy kullanacak. 40 kişilik İl yönetimi, 9 kişi il Disiplin Kurulu’na ve 174 kişi Büyük Kurultay delegesi olarak seçilecek.

YUMRUKLAR KONUŞTU

Parti üyelerinden Bülent Kerimoğlu’nun konuşmasına müdahale etmek isteyen partililer kürsüye çıkınca güvenlik güçleri müdahale etti. Kürsü çevresinde bir süre gerginlik yaşandı.

‘Yeni CHP ’nin bundan sonraki yapılanması için de büyük önem taşıyan İstanbul kongresi bugün yapılıyor. Üç adaylı kongreye CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Merkez Yönetim Kurulu’ndan istifa eden Gürsel Tekin de katıldı. İki isim de ‘tarafsızlık’ mesajı için oy vermeyecekler.

34. Olağan CHP İstanbul İl Kongresi bugün Abdi İpekçi Spor Salonu’nda gerçekleştirileşiyor. Saat 10.00’da başlayan il kongresinde ilkler de yaşanıyor. Salonun tümü konuklarla birlikte sigortalandı.

Kongre'ye partililerden katılımın düşük kaldığı ve salonda geçmiş il kongrelerine nazara boş yerler gözden kaçmadı.

2 ADAY ÇARŞAF LİSTE İÇİN ANLAŞTI

İstanbul İl Başkanlığı seçiminde 2 aday çarşaf liste için anlaştı.

23. Dönem milletvekillerinden Çetin Soysal, kongreyi, twitter hesabından "Demokrasi şölenindeyim. Istanbul Abdi İpekçi-CHP İstanbul Olağan İl Kongresi" tweet'iyle değerlendirdi.

PROTESTO GERGİNLİĞİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Kongesi'nde protesto gerginliği yaşandı. Kongrenin yapıldığı spor salonu önünde eylem yaparak mevcut yönetimi eleştiren bir grup CHP'li tepkilere neden oldu.

CHP İstanbul İl Başkanlığı'nın, 34. Olağan Kongresi öncesi Abdi İpekçi Spor Salonu önünde gerginlik yaşandı. CHP Ümraniye İlçe Teşkilatı üyesi olduğunu söyleyen bir grup, arabalarının üzerine yapıştırdıkları mevcut yönetimi eleştiren yazılarla eylem yaptı. Ağızlarını bantlayan eylemciler, partiye gerçekten gönül vermiş kişilerin dışladığını belirterek mevcut yönetimi eleştirdi.

Kongreye gelen CHP'liler de eylemcilere tepki gösterdi. Eylemcilerin birileri tarafından görevlendirilmiş oludunu öne süren CHP'liler, "Sizin kimin adamısınız. CHP'li olsanız burada bu eylemi yapmazsınız. Kalkın gidin buradan" diyerek isyan etti. Gruplar arasında yaşanan gerginlik sözlü tartışmadan kavgaya dönüşmeden engellendi. Eylemlerini sonlandıran Ümraniyeli CHP'liler kongrenin yapıldığı salonun önünde ayrıldı.

GÜRSEL TEKİN SALON'DA

Bu arada Gürsel Tekin Abdi İpekçi Spor Salonu'nda yerini aldı. Basın mensuplarına açıklama yapan Tekin, “Burada bir demokrasi şöleni yapıyoruz” dedi.

Tekin seçimle ilgili tavrının ne olacağına ilişkin sorulara ise, “Adaylarımızı görelim öyle karar vereceğiz” şeklinde yanıt verdi.

Delegelerin tamamı salonda yerini alırken Yeni Türkü konseri de başladı. Yeni Türkü'nün şarkılarıyla salonda bir coşku havası esmeye başladı.

TOKALAŞAMADILAR

Kemal Kılıçdaroğlu'nun saat 13:08'de salona gelmesiyle birlikte kongre de başlamış oldu. Kılıçdaroğlu'nun salona gelişinin ardından protokoldeki yerine 8 sıra uzaktaki Gürsel Tekin ile tokalaşamadığı dikkat çekti.

CHP İstanbul İl kongresinde divan başkanlığına oybirliğiyle Engin Altay seçildi.

KILIÇDAROĞLU: DEĞİŞMEK ZORUNDAYIZ

Kılıçdaroğlu kongreye seslendiği konuşmasında, "Değişimi, dönüşümü savunan parti yine CHP olacaktır ve sonuna kadar gidecektir. Bütün politikalarımızın merkezine insanı koymalıyız. Sadece bizim insanımıza değil, sosyal demokratlar evrensel değerlere önem vermelidir. Biz de değişmek zorundayız. 18-19'uncu yüzyılın politikalarıyla devam edemeyiz. Sosyal demokrasinin de değişmesi lazım. daha güçlü daha tutarlı yeni bir orta sınıf çıkıyor. Onları seslendirmek CHP'nin temel felsefesi olacak. İnsan merkezli bir sosyal demokrasi, Hakkari, Tekirdağ, Çorum'da da dile getireceğiz. Sosyal demokratların bir zihniyet devrimine ihtiyacı var. Aşama aşama, çalışa çalışa yapacağız. Onun da  koşulları var. Birincisi ufkumuzu genişleteceğiz. Bulunduğumuz ülkeyi değil dünyayı düşüneceğiz. İkinci önemli nokta daha var. Halka güven vereceğiz. İnanmadığımız şeyleri söylemeyeceğiz. Önce inanacağız. Sonra inandıklarımızı kararlılıkla yerine getireceğiz. Bize oy vermeyen yurttaş bile 'Bunu CHP söylüyor mutlaka doğrudur' diyecek. Güven vermenin yolu budur" dedi.

AK PARTİ'YE SALVO ÜSTÜNE SALVO: NE OLDU ÇILGIN PROJE

AK Parti'ye de yüklenen Kılıçdaroğlu, Çılgın Proje diyorlardı. Ne oldu Çılgın Proje" diyerek AK Parti'nin politikalarını eleştirdi.

"Bizim anlayışımıza göre siyaset bir zenginleşme aracı değildir. Recep Tayyip Erdoğan'dan tutun aşağıya kadar inin. Bir yolsuzluklar zinciri göreceksiniz. 7'den 70'e kadar toplumun dokusunu ahlaki yapısını bozmak istiyorlar. Buna izin vermeyeceğiz" diyen Kılıçdoroğlu zihniyet devriminin bir başka parçası olarak "Sorunlardan beslenen bir parti olmayacağız" dedi.

Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:

Bizi kandırıyorlar, Güneydoğu'ya fabrika kurulmazmış. Almanya'ya bakın. Size hapishane söz veren Başbakan'a oy verdiniz. Adalet Bakanı da çıkmış, 'daha fazla hapishane yapacağız' diyor. Siz hiç bir demokraside, bir başbakanın hapishane sözü verdiğinizi duydunuz mu. Bu bile demokrasinin yüz karası olan bir söylemdir. Bu anlayışa karşı çıkan tek parti var. O da CHP'dir. Büyük balık küçük balığı yutar. 21. yüzyılda unutulmaması gereken bir şey var. Hızlı balık, yavaş balığı yutar. Yapacağız, hızlı karar alacağız. Üretimi Anadolu'nun her tarafına yayacağız. bu bizim sözümüzdür.

Dış politikayı biliyorsunuz. Geldiğimiz noktayı da biliyorsunuz. Bu dış politika bizim savunduğumuz bir dış politika değil. Bizim dış politikamız; Biz bağımsız bir ülkeyiz. Kararlarımızı kendi irademizle alırız. Ne zamandan beri Türkiye batının taşeronu olarak kendi komşusuna silah tutmaya, onun topraklarını işgal etmeye yelteniyor. Suriye'ye müdahaleye de aynı anlayışla karşı çıkacağız. Gidersin Beşar Esad'la kanka olursun. Beraber Şam'ın sokaklarında gezersin. yediğin içtiğin ayrı gitmez. Amerika kızar, Esad'a sırtını dönersin.
Irak'la aramızı bozduk. İran'la aramızı bozduk. Suriye ile aramızı bozduk. İsrail'le aramızı bozduk. Dış politikada kavga etmediğimiz ülke kaldı mı? Ayakları yere basmayan bir dış politikamız var. O dışişleri bakanı o koltuğunda oturduğu sürece parmakla çağrılan bir dışişleri bakanıdır o. Birilerine endekslenen bir dış politika doğru değildir.

Brüksel’e ilk gittiğimde 35 gazeteci hapisteydi. Şimdi 92 gazeteci hapiste. Tutuklu gazetecileri Avrupa’da gündeme getiren ilk parti CHP’dir. Bu konu Türkiye’nin demokrasi tarihinde kara bir leke olacaktır. Silivri toplama kampında yaşanan dramları kamuoyunun gündemine getiren bunları sadece Türkiye’de değil bütün dünyada anlatan parti CHP. 4+4+4 ucubesi geçti parlamentodan. Bu yasaya karşı çıkan parti hangisiydi. Milletvekilleri tekmelenen CHP’ydi.

Bize soruyorlar ne yapıyorsunuz diye. Biz onlara günaydın diyeceğiz. Uludere’de 34 vatandaşımız öldürüldü. Defalarca sorduk bu istihbaratı nereden aldınız diye. Bunu soran başka parti gördünüz mü? Meclis’te sesimizi kesmek istediler. Zaten 10 dakika konuşuyorsun ona bile tahammül edemediler. Milletin vekilleri milletin kürsüsüne çıktılar. Değiştirtmediler iç tüzüğü. İnsaf yahu insaf biraz. Vicdan yahu vicdan biraz.

POŞU TAKAN GENCE 11 YIL CEZA VEREN DEMOKRASİ OLMAZ

Bir zihniyet devrimi yapmak durumundayız. Bir dönüşümü gerçekleştirmek durumundayız. CHP'liler üç büyük devrime imza atmışlardır. Şimdi dördüncü büyük devrime imza atmak için çaba harcayacağız. Demokrasi ve özgürlükleri getireceğiz bu ülkeye. Poşu takan gence 11 yıl ceza veren bir ülkeye asla ve asla demokrasi demiyoruz.

Darbeye karşı olmak darbe hukukunu değiştirmekle başlar. Değiştirmiyorsanız darbecilerin ortağısınız demektir. Siz darbelere karşı mısınız? Samimi misiniz? Gelin 12 Eylül darbe hukukunu gözden geçirelim. Bunu her ortamda dile getireceğiz. Darbe hukukunun arkasına saklananlar, darbeyle mücadelede samimi değildir. Samimi olan darbe hukukunu değiştirir. Seçim barajı, kaldıralım diyoruz. Kaldırmıyorlar. Seçim kanunu değiştirelim diyoruz, değiştirmiyorlar. Üniversiteler özerk olsun diyoruz, yanaşmıyorlar.
Demokrasi ve özgürlük mücadelesinin en ön saflarında yürüyenler yine CHP'liler olacak.

'Bu CHP hiç çalışmıyor, muhalefet yok memlekette' derler. Köşe yazarlarının tetiklediği bu eleştirilere bazı kişiler de bazen katılır. Sadece bu yasama dönemindez neler yaptık ana başlıklarıyla söylüyorum. Hükümetin Suriye politikasına en tutarlı muhalefeti CHP yaptı. İki; Acaba Suriye'de neler oluyor. Suriye'ye heyet gönderen tek parti CHP'dir. Suriye ile ilişkiler bozulduktan sonra güneydeki kentlerimize etkisi nedir? Her yere heyet gönderen parti yine CHP'dir. Arap Baharı yaşandı. Hep batının haber ajanslarından Arap Baharı'nı öğrenmeye çalıştık. Dünyada kimsenin yapmadığını CHP yaptı. Bütün ülkelerde gazetecileri, kanaat önderlerini, sivil toplum örgütü yetkililerini çağırdık. Bizim yaptığımız 16 ülke televizyonunda birinci haber olarak yer aldı.

Malatya Kürecik'te gidip eylem yapan, İsrail Kalkanı olarak tanımladığımız, o kalkanın Türkiye için ne sorunlar yaratacağını ortaya koyan parti de biziz.
Ne diyor İran, Rusya: Savaş çıkarsa Kürecik'teki kalkanı imha edeceğiz diyor. Türkiye'yi açıkça savaşa sürüklüyorsunuz.

"PARTİDE KAVGA İSTEMİYORUM"

Parti içindeki son gelişmelerle ilgili de mesajlar veren Kılıçdaroğlu'nun, "Yumuşak başlı bir insanım. Ama partiye zarar vereni affetmem" sözleri dikkat çekti.

BİRLİK MESAJI

Kürsüye iki adayla birlikte çıkan ve konuşmasından bu mesajı veren Kılıçdaroğlu, her iki adayın da elini havaya kaldırarak birlik mesajı verdi.

SALONDA SEÇİM HEYECANI

Kongrede 638 delege oy kullanacak. 40 kişilik İl yönetimi 9 kişi il Disiplin Kurulu’na ve 170 kişi Büyük Kurultay delegesi olarak seçilecek.

Kongrede CHP İstanbul il örgütünde başkanlık yarışı, mevcut başkan Oğuz Kaan Salıcı, eski il başkanı Ali Özcan ve Prof. Dr. Semih Eryıldız arasında geçecek.

CHP Kongresi’nde Protesto Gerginliği

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Kongesi ' nde protesto gerginliği yaşandı. Kongrenin yapıldığı spor salonu önünde eylem yaparak mevcut yönetimi eleştiren bir grup CHP ' li tepkilere neden oldu.

CHP İstanbul İl Başkanlığı ' nın, 34. Olağan Kongresi öncesi Abdi İpekçi Spor Salonu önünde gerginlik yaşandı. CHP Ümraniye İlçe Teşkilatı üyesi olduğunu söyleyen bir grup, arabalarının üzerine yapıştırdıkları mevcut yönetimi eleştiren yazılarla eylem yaptı. Ağızlarını bantlayan eylemciler, partiye gerçekten gönül vermiş kişilerin dışladığını belirterek mevcut yönetimi eleştirdi.

Kongreye gelen CHP ' liler de eylemcilere tepki gösterdi. Eylemcilerin birileri tarafından görevlendirilmiş oludunu öne süren CHP ' liler, “Sizin kimin adamısınız. CHP ' li olsanız burada bu eylemi yapmazsınız. Kalkın gidin buradan” diyerek isyan etti. Gruplar arasında yaşanan gerginlik sözlü tartışmadan kavgaya dönüşmeden engellendi. Eylemlerini sonlandıran Ümraniyeli CHP ' liler kongrenin yapıldığı salonun önünde ayrıldı.

İLGİLİ DİĞER VİDEOLAR

CHP İstanbul İl Kongresi

14 Mayıs 2012 Pazartesi

Gergin kongre

14 Mayıs 2012 Pazartesi

CHP il kongresi

14 Mayıs 2012 Pazartesi

Teşkilatı uyardı

14 Mayıs 2012 Pazartesi

İşte tartışılan kongre

14 Mayıs 2012 Pazartesi

Chp İstanbul İl Kongresi

14 Mayıs 2012 Pazartesi

Chp İstanbul İl Kongresi

14 Mayıs 2012 Pazartesi

CHP İstanbul İl Kongresi

14 Mayıs 2012 Pazartesi

Chp İstanbul İl Kongresi

14 Mayıs 2012 Pazartesi

'Zarar Vereni Affetmem'

14 Mayıs 2012 Pazartesi

Chp'de Değişen Birşey Yok

14 Mayıs 2012 Pazartesi

Chp'de 'İstanbul' Yarışı

14 Mayıs 2012 Pazartesi

'Partide Kavga İstemiyorum'

14 Mayıs 2012 Pazartesi

Chp'de Kritik Kongre

14 Mayıs 2012 Pazartesi

CHP Kongresinde Yumruklar Konuştu

13 Mayıs 2012 Pazar

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile