MİT TIR'ları görüntülerinin yayınlanması davasında yargılanan CHP Milletvekili Enis Berberoğlu'na 25 yıl hapis cezası verildi. CHP Milletvekili Enis Berberoğlu tutuklandı.

MİT TIR'larının görüntülerinin yayınlanması davasında yargılanan CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun 25 yıl hapse mahkum edildi. Mahkeme Berberoğlu'nun tutuklanmasına karar verdi.

BERBEROĞLU TUTUKLANDI
Deniz Berberoğlu askeri casusluk yaptığı suçlamasıyla önce müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Ardından Berberoğlu'nun cezasından indirime gidilerek cezası 25 yıla indirildi. Duruşma salonunda olan CHP Milletvekili Berberoğlu tutuklandı.

KARAR SONRASI İLK SÖZLER
Karar sonrası tutuklanan Enis Berberoğlu, mahkeme salonu çıkışında yaptığı ilk açıklamasında şunları söyledi: 'Biliyorum ki siz beni unutmayacaksınız, ben de sizleri unutmayacağım. Biz buraya mağdurlar için geliyorduk, şimdi kendim için geldim. Olmadık bir haberden böyle bir mağduriyet yarattılar. Bunu yaratanlar utansın. Tek söyleyeceğim budur'

NE OLMUŞTU?
Savcılık 11 Ocak tarihinde yapılan duruşmada esas görüşünü açıklamıştı. Savcı, CHP Milletvekili Enis Berberoğlu'nun 'devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından niteliği itibarıyla gizli kalması gereken bilgileri siyasal veya askeri casusluk maksadıyla açıklamak' suçundan müebbet ve 'örgüt üyeliği' suçundan ise 10 yıla kadar hapsini istemişti.

FETÖ’nün Hürriyet ve CHP imamı! Enis Berberoğlu hakkındaki iddianame kabul edildi CHP'li Enis Berberoğlu hakkında fezleke

CHP korosu kulakları tırmaladı

CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun FETÖ davasından 25 yıl hapis cezasına çarptırılıp tutuklanmasının ardından CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun başlattığı 'Adalet Yürüyüşü' ilginç görüntülere sahne oluyor.

Yürüyüş sırasında ve dinlenme molalarında partililer türküler ve marşlar söyleyerek motive olmaya çalışırken CHP'li vekillerden oluşan koro oldukça kötü bir marş performansı sergiledi.

CHP korosunun içerisinde İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ve Mersin milletvekili Aytuğ Atıcı da bulunuyor.



Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile