Ak Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, UEFA'nın Fenerbahçe ve Beşiktaş hakkında vermiş olduğu ceza kararını sosyal paylaşım sitesi Twitter’dan değerlendirdi.

Türk futbolu, 3 Temmuz'dan sonraki en büyük depremle sarsıldı. Beşiktaş ve Fenerbahçe kulüplerini Disiplin Kurulu'na sevk eden Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA) kulüplerimizi Avrupa kupalarından men etti. 12 sayfalık karar metnine göre, Beşiktaş 1 yıl men cezası alırken Tayfur Havutçu ve Serdal Adalı suçsuz bulundu. Fenerbahçe'ye ise 2+1 yıl Avrupa kupalarından men kararı aldı. Böylece sarı lacivertli kulüp 2 yıl Avrupa kupalarına gidemezken 5 yıl içerisinde benzer bir problem olması durumunda 1 yıl daha Avrupa kupalarına katılamayacak.

MUHTAR BİLE OLAMAZ

Şamil Tayyar ise UEFA 'nın verdiği men cezası sonrası Twitter 'da Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım 'ı ve CHP 'lileri çılgına çevirecek açıklamalar yaparken, futbola neşter atılması gerektiğini ve ilk adımın federasyondan atılması gerektiğini savundu.

İşte Şamil Tayyar 'ın o twitleri;



CHPli Canalioğlu: TFF Hak Ettiğimiz Kupayı Trabzon'a Yollasın

CHP Trabzon Milletvekili ve Trabzonspor Kongre Üyesi olan Volkan Canalioğlu, 2010-2011 şampiyonun Trabzonspor olduğunu belirterek 'TFF hak ettiğimiz kupayı Trabzon’a yollasın' dedi.
UEFA'nın kararı Fenerbahçe ve Beşiktaş'ı yaktı.

Disiplin kurulu alınan kararla sarı-lacivertli kulübü Avrupa kupalarından 2+1 yıl men ettiğini açıkladı. Fenerbahçe'ye ağır cezalar veren UEFA, Beşiktaşı da Avrupa kupalarından 1 yıl men etti. Dün akşam gündeme bomba gibi düşen bu kararlar Meclis'te de günün konusu oldu. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Beşiktaş Kongre Üyesi Erdoğan Toprak ile CHP Trabzon Milletvekili ve Trabzonspor Kongre Üyesi olan Volkan Canalioğlu, katıldıkları bir canlı yayında alınan kararları değerlendirdi.

“ŞİKEDE ACIMASIZ OLMALIYIZ”
Alınan kararı Türkiye açısından üzücü bulduğunu belirten Toprak, “Olimpiyatlara aday bir ülkenin şikeden kulüplerinin men edilmesi Türk sporu açısından sıkıntılı. Kötü bir karar. Spor Bakanlığı'na çok iş düşüyor. Bu konuyu masaya yatırmalı. Bu konuyu kendi içimizde halletmeliyiz. Şike konusunda acımasız olmalıyız. Biz kendi çocuğumuzu terbiye etmeli, dışarının bizi terbiye etmesine izin vermemeliyiz. Bu bize ders olmalı. Sporu yönetenler bu konuya dikkatle eğilmesi gerekir. Bu konu yüzeysel geçilecek bir konu değil.” dedi.

“2010-2011 ŞAMPİYONU TRABZONSPOR”
Toprak'ın sözleri ardından söz alan Canalioğlu ise TFF'ye ve kulüp yöneticilerine seslendi. TFF'nin vermesi gereken kararı UEFA'nın verdiğini belirten Canalioğlu, “Adaleti UEFA sağlamıştır. Oysa Türkiye'de yaşanan mahkeme süreçleri ve ortaya atılan dosyalar Trabzonspor'un 2010-2011 şampiyon olduğunu gösterir. UEFA'nın yaptığı açıklamalar Trabzonspor'un haklılığını ortaya koymuştur. TFF'nin yeniden değerlendirmesi ve hak ettiğimiz kupayı bize vermesi gerekiyor. TFF hak ettiğimiz kupayı Trabzon'a yollasın.” ifadelerini kullandı.

Öte yandan Canalioğlu, kulüp yöneticilerine de seslenerek “Yöneticilerin akıllarını başına alması lazım.” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile