CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, televizyon ekranlarına tartışmalarla döndü.

CHP 'nin bazı milletvekillerine getirdiği konuşma yasağı sona erdi. Genel merkez, televizyon yasağı olan milletvekillerine ekran vizesi verdi. Vizeden ilk yararlanan isim ise ''Türk ulusu ile Kürt milliyeti eşit olamaz'' sözleriyle tartışma yaratan CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler oldu.

'TARTIŞMA ÇOK NET '

CHP 'li Güler haftalar ardından Habertürk ekranlarında canlı yayın konuğu oldu. Türk ulusu kavramı hakkında konuşan Güler, programın bir bölümünde ise sunucu ile fikir ayrılığına düştü. 'Kürt dilini geliştirmek konusunda yapılan bir çalışma Türkçe 'yi zaafa uğratır mı? ' sorusuna karşılık 'Hayır ' cevabını veren Güler, tartışmanın çok net olduğunu söyledi.

'ONLAR BİR İLERİ ÜÇ GERİ GİDİYOR '
Bütün ana dillerin devlet tarafından güvence altına alınmasını savunan Güler, her dilin ait olduğu kimliğe resmi dil yapılmasına ise karşı çıktı. Bu anlarda araya giren sunucunun 'BDP 'nin bile formülleri arasında bu yok' ifadesi ise CHP 'li Güler 'i kızdırdı. 'Bunları yapanlar var. Kanıtlarını da söylüyorum ' diyen Güler, 'Onlar bir ileri üç geri gidiyorlar ama var ' şeklinde konuştu.

CHPli Güler: BDP'liler bir ileri üç geri gidiyor

Televizyon yasağının kalkmasının ardından ilk kez Haber Türk ekranında konuşan CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler BDP'liler için 'bir ileri üç geri gidiyor' ifadelerini kullandı.

Güler, bütün ana dillerin bireylerin temel hakkı olduğunu ve devlet tarafından da korunması gerektiğini belirtirken,ulusal devletin ortadan kaldırılmasına,nötr vatandaşlık tanımı getirilmesine,etnik grupların kendi dilinin resmi dil yapılmasına da karşı çıktığını söyledi.

Güler'in ifadelerinin ardından sunucu 'BDP 'nin bile formülleri arasında bu yok' dedi.

Bunun üzerine CHP'li vekil''Sitelerine girin var.Onlar bir ileri üç geri gidiyorlar.'' diye konuştu.








Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile