Fenerbahçe'nin eski teknik direktörü Christoph Daum, sarı lacivetli takımın hocası Aykut Kocaman hakkında çok konuşulacak açıklamalarda bulundu.

Türk futboluna imza atmış, hem Beşiktaş'ta hem de Fenerbahçe'de teknik direktörlük görevi üstlenmiş Christoph Daum, Habertürk ekranlarında özel bir söyleşiyle kameralar karşısına geçti. Türk futboluna ilişkin özellikle Fenerbahçe hakkında önemli açıklamalar yapan Alman teknik adam, söz Aykut Kocaman'a geldiğinde ise çok konuşulacak sözler sarf etti.

'AYKUT'UN İŞİME KARIŞMAYACAĞI SÖYLENDİ'
Aykut Kocaman'ın sportif direktör olduğu dönemde 'Benim Daum'un yerine gelme gibi bir düşüncem yok' dediği bir görüntünün ardından konuşan Daum, o dönemde yönetim tarafından kendisine Aykut Kocaman'ın işlere karışmayacağının garantisinin verildiğini kaydetti. Fenerbahçe'den ayrıldıktan sonra Aykut Kocaman'ın ise teknik direktörlük görevini neden üstlendiğini bilemediğini belirten Daum, o dönemdeki toplantılarda olmadığını hatırlatarak Aykut Kocaman'ın söylemleri ile eylemleri arasındaki farkı gözler önüne serdi.

'TRANSFERLERE KARIŞILDI'

Fenerbahçe'nin o dönemdeki transfer politikaları hakkında da konuşan alman teknik adam, 'O dönem yönetime sunduğum transfer listesinde ben kanat futbolcusu istiyordum. Santrafor futbolcu istemiyordum. Bunu defalarca söylememe rağmen onlar Gökhan Ünal'ı aldılar' dedi. Aynı süreç içinde Fenerbahçe'nin gönderdiği Burak Yılmaz için ise 'Benim Burak'la çalışma fırsatım olmadı. Bana bu futbolcunun zor yönlendirileceği söylendi' ifadelerini kullanan Daum, sadece 2004-2005 sezonundaki transferleri kendinsin yaptığını sonraki dönemlerde gerçekleşen transferlere ise 'karışıldığını' söyledi.

'AYKUT BANA HİÇ YAKLAŞMADI'
Fenerbahçe'deki teknik direktörlük görevinden resmi olarak ayrılan Daum, boşalan göreve Aykut Kocaman'ın gelmesi ardından ise bir bası toplantısı düzenlemiş ve 'Aykut'la çok iyi ilişkiler içinde olmaya çalıştım. Bu maalesef kolay olmadı. Kendisi hep bir antranör duyguları içinde hareket etmiştir. Başarıya çalışan kulüp iki antranör tarafından yönetilemez. Şu anda Aykut hedefine ulaşmıştır' demişti. 8 Temmuz 2010 tarihinde yaptığı bu açıklama hakkında da konuşan Daum, Aziz Yıldırım'ın isteği ile Aykut Kocaman'a sportif direkötürlük için yardım ettiğini kaydederek, 'Ben Aykut'a her zaman dostluk elimi uzattım ama karşılık alamadım' ifadelerini kullandı.

Christoph Daum: Aykut Kocaman'ın İşime Karışmayacağı Söylenmişti

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile