Cenazeden detaylar
-Kardeşinin tabutu başında beklemesi
-Tabuttan detay
-Cenaze namazı
-Dua edilmesi
-Cenaze taşınması
-Arşiv Görüntü
-Şahsın fotosu
( ORDU )- İstanbul’daki selde hayatını kaybeden ‘Cici Baba’ lakaplı Sezai Güdek, Ordu’da son yolculuğuna uğurlandı ORDU
- İstanbul’da yaşanan ve hayatı olumsuz şekilde etkileyen sel felaketinde hayatını kaybeden ‘Cici Baba’ lakaplı Sezai Güdek, Ordu’da son yolculuğuna uğurlandı. Cici Baba’nın, memleketi Ordu’dan 45 yıl önce ayrıldığı ve sokaklarda yalnız yaşadığı öğrenildi. İstanbul'da Cumartesi günü etkili olan kuvvetli yağış sırasında uyuduğu Unkapanı Köprüsü altında bir kişi hayatını kaybetti. Hayatını kaybeden kişinin, evsiz olduğu öğrenilen ve çevrede ‘Cici Baba’ lakaplı 59 yaşındaki Sezai Güdek olduğu tespit edildi. Çocukluk yıllarında memleketinden ayrılmış Çocukluk yıllarında Ordu’dan İstanbul’a gittiği öğrenilen ve toplam 7 kardeş oldukları bilgisine ulaşılan Sezai Güdek’in yalnız yaşamak istediği ve soğuk havalarda ağabeyinin yanında kaldığı bilgisine ulaşıldı. Kendi özgür iradesiyle sokaklarda kaldığı, yağmurlu havalarda ise köprü altlarında kaldığı öğrenilen Güdek’in uzun yıllar memleketine dönmediği belirtildi. Lakabı yardımseverliğinden geliyor Cici Baba lakaplı Sezai Güdek’in şimdiye kadar hiç evlenmediği, elinde olan her şeyi paylaştığından ve yardımseverliğinden dolayı çevredekiler tarafından kendisine bu şekilde lakap takıldığı öğrenildi. Kış aylarında ağabeyinde kalıyordu Sezai Güdek’in ağabeyi Cevat Güdek, kardeşinin yaklaşık 45 yıl önce Ordu’dan ayrıldığını belirtti.
Kendisinin yaz aylarında Ordu’da, kışın ise İstanbul’da yaşadığını, kardeşinin de kar yağdığında yanına geldiğini ifade eden Cevat Güdek, kardeşinin genelde yalnız yaşamayı sevdiğini, kış aylarında da yanında beraber kaldıklarını ifade etti.
Akrabalardan Yüksel Oyun da Cici Baba lakabının herkese olan yardımseverliğinden olduğunu söyledi.
Sezai Güdek’in, çevredekiler tarafından tanınan bir kişi olduğunu ifade eden Oyun, yaklaşık 45 yıl önce Ordu’dan ayrıldığını, kendisiyle fırsat buldukça görüştüklerini ifade etti.
Hayatını kaybeden Cici Baba lakaplı Sezai Güdek için, Ordu'nun Kumru ilçesine Kayabaşı Mahallesi’nde öğle namazını müteakip cenaze töreni düzenlendi.
Namaz sonrası okunan Kur’an-i Kerim ve edilen dualarda Güdek, aile kabristanlığına defnedildi. Cenaze törenine Kumru Belediye Başkanı Yusuf Yalçuva, Sezai Güdek’in akrabaları, tanıdıkları ve çevredekiler katıldı.
‘Cici Baba’ 45 yıl önce ayrıldığı memleketinde toprağa verildi
İLGİLİ VİDEOLAR
Mahalleli zehirlenen canlar için ayağa kalktı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Bakan Karaismailoğlu: “200 kilometrenin üzerinde yol kesimlerinde hasarları tamamen giderdik”
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Başkan Böcek'ten, ağabeyine son görev
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Hem selin izleri siliniyor, hem de korona ile mücadele sürüyor
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Adana'daki yangından çıkıp afet bölgesinin yardımına koştular
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Erkmen: 'Güzel bir galibiyet'
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Abdullah Avcı: “Trabzonspor bu sene zirve yarışı verecektir”
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Mustafa Gürsel: ”İkinci yarı iyi oynadık, yetmedi”
29 Ağustos 2021 Pazar
Bakan Solu, selde zarar gören Çatalzeytin ilçesini ziyaret etti
29 Ağustos 2021 Pazar
Jandarma ekipleri, selde hayatını kaybedenler için helva dağıttı
29 Ağustos 2021 Pazar