- Yürüyüş için toplanan grup - Grubu sloganlar eşliğinde yürümesi - Niğde El Ele Derneği Başkanı Yusuf Güleç'in konuşması - Dua yapılmasıÇin'in Doğu Türkistan politikalarına tepki - Niğde El Ele Derneği, Çin'in Doğu Türkistan'da uyguladığı politikaları protesto ettiNİĞDE (AA) - Niğde El Ele Derneği ve bazı sivil toplum örgütleri, Çin'in Doğu Türkistan'da uyguladığı politikaları protesto için yürüyüş düzenledi.
İmam Hatip Meydanı’nda toplanan grup, Türk ve Doğu Türkistan bayraklarıyla Ömer Halisdemir Meydanına kadar yürüdü. Niğde El Ele Derneği Başkanı Yusuf Güleç, yaptığı açıklamada, "Zalim Çin unutmamalıdır ki zamanı geldiğinde hepimiz keferelere diz çöktürmesini de biliriz. Mazluma umut, zalime korku vermek bizim genlerimizde var." dedi.
Güleç, "O Çin settini yaptıran bu güzel millet, her daim zulmün karşısında olacaktır. Bu Çin zulmünü sadece bir dernek ya da STK’lar olarak değil, bütün mümin ve Türkler adına kınıyoruz ve bu zulme sessiz kalınmasını istemiyoruz." diye konuştu.
Konuşmanın ardından dua eden grup, dağıldı.
Çin'in Doğu Türkistan politikalarına tepki - NİĞDE
İLGİLİ VİDEOLAR
Zafer Bayramı etkinliklerinde fener alayı yürüyüşü düzenlendi
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Çocuk bandocular Zafer Bayramının 99'uncu yılında da görev aldı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 99. yılı törenle kutlandı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
- Pakistan’da hükümet karşıtı protesto
30 Ağustos 2021 Pazartesi
- İsrail güçleri Gazze sınırındaki protestoya müdahale etti: 2'si ağır 11 yaralı
28 Ağustos 2021 Cumartesi
Aykut Kocaman: “Tam bir kabus senaryosu“
28 Ağustos 2021 Cumartesi
- Gülüç Belediyesi bin kişiye aşure dağıttı
28 Ağustos 2021 Cumartesi
Tunceli’deki orman yangını devam ediyor
28 Ağustos 2021 Cumartesi
Bayburt’ta Üreten Eller Kadın Kültür Sanat Festivali
28 Ağustos 2021 Cumartesi
- İsrail güçleri, Batı Şeria’da 94 Filistinliyi yaraladı
27 Ağustos 2021 Cuma