Çin'de yayınlanan bir program canlı yayında idam mahkumlarının son anlarını ekrana getirdi. 40 milyondan fazla kişiyi ekrana kilitleyen program tartışma yarattı. İşte o görüntüler:

Dünyada idam cezasının en çok uygulandığı ülkelerden bir olan Çin, yine çarpıcı bir haberle gündeme geldi. Ülkede yayınlanan bir televizyon programı canlı yayında idam mahkumlarının son anlarını ekrana getiriyor.

Çin'de yayınlanan ve yayınladığı saatlerde 40 milyondan fazla kişiyi ekran başına çekerek reyting rekorlarını altüst eden bir televizyon programı formatıyla diğerlerinden ayrılıyor. Zira bu yapım, ne müzik-eğlence programı, ne evlilik programı ne de bir 'talk şov'. Çinlileri her hafta ekran başına kilitleyen yapım; idam mahkumlarının son anlarının gösterildiği ve onlarla röportajların yapıldığı bir televizyon programı. Her cumartesi yayınlanan ve Ding Yu adlı bayan bir sunucuya sahip programda, güvenlik görevlileri eşliğinde idama götürülen mahkumlarla son kez röportaj yapılıyor.

Ding Yu, röportaj sırasında mahkumlara pişman olup olmadıkları, son arzuları, en sevdiği yemekler ya da müzikler gibi ilginç sorular soruyor. Programda hükümetten alınan özel izinlerle bazen idam mahkumları öldürülmeden önce canlı yayında aile üyeleriyle de görüştürülüyorlar.

Çin'de yönetimi elinde bulunduran Komünist Partisi, programı açıkça destekliyor. Zira, programda mahkumlar genellikle işledikleri suçlardan duydukları pişmanlıkları ve dile getirirken Çinlilere de yasalara bağlı olmaları çağrısında bulunuyorlar.

Çinde İdam Edilecek Mahkumlarla Söyleşi

Çin'de yayınlanan bir program canlı yayında idam mahkumlarının son anlarını ekrana getirdi. 40 milyondan fazla kişiyi ekrana kilitleyen program tartışma yarattı

İLGİLİ DİĞER VİDEOLAR

''Ölü adamlar anlatıyor...''

7 Mart 2012 Çarşamba

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile