CNNTürk o eleştirilere isyan etti

Gezi Parkı eylemlerini yayınlamadığı gerekçesiyle seyircilerden tepki gören CNNTürk, bugün Parametre programının sunucusu Ebru Baki aracılığıyla isyanını dile getirdi.
Gezi Parkı eylemlerini yayınlamadığı gerekçesiyle seyircilerden tepki gören CNNTürk, bugün Parametre programının sunucusu Ebru Baki aracılığıyla isyanını dile getirdi.

CNNTürk'ün Gezi Parkı eylemleri sürerken ve polis eylemcilere müdahale ederken penguenleri anlatan belgeseli yayınlaması, seyircilerden tepki çekmişti.
Ebru Baki'nin sunduğu, Posta Gazetesi Ankara Temsilcisi Hakan Çelik ve Hürriyet Ankara Temsilcisi Metehan Demir'in yorumcu olduğu Parametre programında, seyircilerin bu tepkilerine isyan vardı.

"Protesto hepimizin hakkıdır. Bizi de protesto edebilirsiniz" diyen Ebru Baki, "Hepimiz yıllardır bu mesleği yapıyoruz ama bu mesleği bu kurumun, bu ailenin içinde yapıyoruz. Biz Pazartesi yayına çıktık ve her şeyi konuştuk. Biz bu programı kendi başımıza yapmıyoruz. Bizi kimse yayından önce telefonla arayıp şunu yapın bunu yapın, yayını kaldırın demedi. Pazartesi günü saat 06.00'da haber başladı ve aynı çizgide devam etti. Saat 09.00'da Parametre ne dediyse duruşuyla dedi. Ve bütün yayınlar, bütün programlar aynı akışla sürdü" açıklamalarında bulundu.

"KENDİMİZE BU EZİYETİ YAPABİLİR MİYİZ?"


Baki, "Herkes biz yayına çıkmadan önce aranıyoruz baskı görüyoruz sanıyor herhalde. Bizim patronlarımız bizim arkamızda durmasa biz burada yayın yapabilir miyiz? Biz bu yayını CNNTürk çatısa altında yapıyoruz, evimizden yayın yapmıyoruz ki... Biz bir aileyiz, bu ailenin içinde görev alıyoruz. Protesto hakkınızdır, kalbinizle bırakıyoruz sizi. Ama biz ailemizi seviyoruz. 17-18 yıldır burada çalışıyorum. Dolayısıyla insan baskı gördüğü, özgür olmadığı bir yerde 18 yıl kalır mı? Kendimize bu kadar eziyeti yapabilir miyiz? Yapmayın. Biz gazeteciliği yöneticilerimizden öğrendik, patronumuzun duruşuyla, arkamızda oluşuyla ilerledik. O yüzden bizim sözümüz size budur. İster kabul edin, ister etmeyin ama biz bir aileyiz ve sizle beraber aileyiz ve güçlüyüz" ifadelerini kullandı.

"O GÖRÜNTÜLERİ EN ÇOK VEREN İKİNCİ KANALIZ"

Gezi Parkı eyleminin görüntülerini en çok veren ikinci kanalın CNNTürk olduğunu savunan Ebru Baki, "Lütfen bunu unutmayın. Bu ispatlıdır, raporludur. Aksaklıklar olabilir ama biz buradayız" dedi. BEYAZ GAZETE
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile