- Kurstan genel görüntü - Kursiyerlerin okuma yazma öğrenmesi - Hatun Karaca'nın ders çalışması - Hatun Karaca'nın mektup yazması - Hatun Karaca'nın konuşması - DetayÇocuklarına mektup yollayabilmek için okuma yazma öğrendi - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın başlattığı okuma yazma seferberliği kapsamında Kayseri 'de açılan kursa katılan 65 yaşındaki Hatun Karaca, çocuklarına mektup yazabilmenin sevincini yaşıyor - Karaca: - "Çocukken görmediğimi şimdi görüyorum. Çocuklarıma mektup yazmak için bu kursa geldim. Bunu da gerçekleştirdim, iyi oldu" - "Çocuklarım mektuplarımı aldı. Okumuşlar ve ömür boyu saklayacaklarını söylüyorlar"KAYSERİ (AA) - ERGÜN HAKTANIYAN - Kayseri 'de yaşayan 65 yaşındaki Hatun Karaca, çocuklarına mektup yazabilme hayalini, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın başlattığı okuma yazma seferberliği kapsamında açılan kursa katılarak gerçekleştirdi.İlkokulu babasının rahatsızlığı ve yoksulluk nedeniyle bırakmak zorunda kalan Karaca, içinde kalan okuma hevesini çocuklarına aşılayarak 3 öğretmen, bir mühendis evlat yetiştirdi.Çocukları memur olup evden ayrılınca eşi ile evde yalnız kalan, okuma yazma bilmediği için sosyal hayatta zorluk yaşayan ve evlatlarına hasretini mektup yazarak dindirmek isteyen Karaca, okuma yazma öğrenmeye karar verdi.Kocasinan Akademi Mimarsinan Tesislerinde okuma yazma öğrenen ve sertifika almaya hak kazanan Karaca, çocuklarına mektup yazabilme hayalini gerçekleştirdi. - "Çocuklarım mektupları ömür boyu saklayacaklar"Hatun Karaca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocuklarına mektup yazmak için okuma yazma öğrenmeye karar verdiğini söyledi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın başlattığı okuma yazma seferberliği kapsamında açılan kursu fırsat bildiğini belirten Karaca, şunları kaydetti:"Çocuklar gidince yalnız kaldık. Kendi işimi kendim yapmak istedim. Çarşıya gittiğimde, otobüse binerken zorlanıyordum. Evde boş durmaktansa okuma yazma öğrenmeyi düşündüm. Burada okuma yazma öğreniyoruz. Okumayı öğrendiğim ilk zaman çok güzel şeyler hissettim. Televizyona bakıyorum, alt yazıları okuyorum, hastanede bölümlerin adlarını okuyorum, gideceğim yerleri biliyorum artık. Çocukluğumu yaşıyorum. Çocukken görmediğimi şimdi görüyorum. Çocuklarıma mektup yazmak için bu kursa geldim. Bunu da gerçekleştirdim, iyi oldu. Çocuklarım mektuplarımı aldı. Okumuşlar ve ömür boyu saklayacaklarını söylüyorlar. Şimdiye kadar iki kez mektup yazabildim. Çocuklarım da bana mektup yazdı, onları da okudum. Mutlu oldum. Torunlarım da çok memnun bu durumdan."Çocuklarının okuma yazma öğrenmesi için kendisine destek olduğunu vurgulayan Karaca, "Ben küçükken okuyamadım. Babam kanserdi ve yoksulluk vardı. Okula devam edemedim ve okuyamadım. Kısmet değilmiş ama çocuklarımı okuttum. Benim 3 oğlum, bir kızım var ve 3 öğretmen, bir mühendis yetiştirdim." dedi.
Karaca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'a da böyle bir kursun açılmasına vesile oldukları için teşekkür etti.Okuma yazma öğretmeni Kübra Atila ise ilerlemiş yaşına rağmen Hatun Karaca'nın okuma yazmayı çabuk öğrendiğini söyledi.
Atila, Karaca'nın tek hayalinin okuma yazma öğrenip çocuklarına mektup göndermek olduğunu, bunu gerçekleştirdiğini ifade etti.
Çocuklarına mektup yazabilmek için okuma yazma öğrendi - KAYSERİ
İLGİLİ VİDEOLAR
Bitlis’teki örtü yangını ormanlık alana sıçramadan kontrol altına alındı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Van’da Rewşan Çeliker konseri
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Maltepe’de elektrikli otomobillerden ‘sessiz’ 30 Ağustos konvoyu
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Vahit Emre Savaş: 'Avrupa Şampiyonası'nda terimizin son damlasına kadar mücadele edeceğiz'
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Diyarbakır’da eğitim hazırlıkları başladı
29 Ağustos 2021 Pazar
Çorum’da okullar yüz yüze eğitime hazır
29 Ağustos 2021 Pazar
Engelliler Zafer Bayramını denizin altında bayrak açarak kutladı
29 Ağustos 2021 Pazar
Bakıra talep arttı, yetiştirilecek usta bulunamıyor
29 Ağustos 2021 Pazar
Van Gölü’ndeki mikrobiyalitlere dalış eğitimi
29 Ağustos 2021 Pazar
Annesinin gözyaşlarına dayamadı iki buçuk ayda 20 kilo verdi
29 Ağustos 2021 Pazar