Çubuk semaları uçurtmalarla renklendi - ANKARA
: - Jandarmanın çocuklara uçurtma uçururken yardım etmesi - Çocuklar ve gönüllülerin birlikte uçurtma uçurmasından detay görüntüleri - Çubuk Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Şahin Sayılırer - Tügva İlçe Temsilcisi Yusuf Kılıç ve çocukların konuşmaları - Ankara 'nın Çubuk ilçesinde "Ekranla Değil Akranla Büyüsün Çocuklar Projesi" kapsamında uçurtma şenliğine katılan çocuklar gönüllerince eğlendiANKARA (AA) - Ankara 'nın Çubuk ilçesinde düzenlenen uçurtma şenliğine katılan çocuklar gönüllerince eğlendi.Çubuk Belediyesinin katkılarıyla Mutlu Mahallesi Radar Tepesi'nde, Çubuk Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü ve Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Çubuk Temsilciliğinin iş birliğiyle yürütülen, "Ekranla Değil Akranla Büyüsün Çocuklar Projesi" kapsamında düzenlenen uçurtma şenliğine 189 çocuk katıldı.
TÜGVA'nın 50 üyesinin de yer aldığı etkinlikte, belediye tarafından temin edilen uçurtmaları uçuran çocuklar eğlenceli bir gün yaşadı.Çubuk Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Şahin Sayılırer, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının çocukları ekrandan ve sanal alemden uzaklaştırmak için bu projeyi uyguladığını belirterek, etkinliğe gönüllü katılan TÜGVA üyelerinin desteğiyle çocukların uçurtma uçurduğunu söyledi.
Bu tür sosyal projeleri bundan sonra da devam ettireceklerini dile getiren Sayılırer, "Amacımız çocukları ekranın zararlı etkilerinden uzak bir şekilde yetiştirmek ve geleceğe hazırlamaktır. Çocuklarımızı geleceğe iyi, milli ve manevi değerlerine bağlı şekilde hazırlamaya gayret edeceğiz. Belediye Başkanımız Sayın Tuncay Acehan'ın aldığı 150 uçurtmamız çocuklarımız tarafından uçuruluyor. Çok güzel bir etkinlik olduğuna inanıyorum." dedi.
TÜGVA İlçe Temsilcisi Yusuf Kılıç, vakıf olarak sosyal faaliyetlere destek olmaya çalıştıklarını belirterek, çocuklarla birlikte yetişkinlerin de eğlenme fırsatı bulduğunu aktardı.Kılıç, "Gençliğe elimizden geldiğince destek olmaya çalışıyoruz." diye konuştu.
Çocuklara yardımcı olmak için şenliğe katıldıklarını ifade eden Murat Eymuz, uçurtma uçurmanın her yaşta güzel bir duygu olduğunu dile getirdi.Daha önce hiç uçurtma uçurmadığını anlatan Nihal Nur Erdem, herkese bu tür etkinliklere katılmaları tavsiyesinde bulundu.Uçurtma uçurmanın televizyon seyretmekten çok daha güzel olduğunu vurgulayan Enes Çağlar, "Daha önce hiç uçurtma uçurmadım. Çok güzel bir duygu." ifadelerini kullandı.Fatma Nur Otyakmaz, "Uçurtma uçururken kuşlar gibi özgür olduğumu hissediyorum. Bundan sonra da uçurtma uçurmak isterim." şeklinde konuştu.
İLGİLİ VİDEOLAR
Bursa’da zafer coşkusu uçurtmalarla yaşandı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Bursa’da zafer coşkusu uçurtmalarla yaşandı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Terör örgütü PKK’dan kaçan genç dağdaki çocuklara çağrıda bulundu
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Türkiye’nin güvenilir bir ülke olduğunu ispatlamak için Almanya’dan motosikletleri ile geldiler
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Diyarbakır’da eğitim hazırlıkları başladı
29 Ağustos 2021 Pazar
Bafra'da “Bağımlı olma özgür ol” uçurtma şenliği
26 Ağustos 2021 Perşembe
Mezuniyet töreninde Survivor heyecanı
26 Ağustos 2021 Perşembe
Ataşehir’de el emeği ürünlerin satıldığı ‘Kadın Emeği Pazarı’ açıldı
26 Ağustos 2021 Perşembe
Korona virüse yakalanan müzisyen, evinin balkonundan konser verdi
25 Ağustos 2021 Çarşamba
Kutlu zafer etkinliğinde Sultanbekov rüzgarı
25 Ağustos 2021 Çarşamba