Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Merkez Bankası'na tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan, politika faizinde çeyrek puanlık indirime giden Merkez Bankası'nın kararı sonrası ilk kez konuştu.

Erdoğan, şunları söyledi: Merkez Bankası Lütfetti. Çeyrek puanlık bir indirim yaptı. Halbuki geçtiğimiz Ocak ayında 5,5 puanlık artış yapmıştı. Gelinen noktada bunun yarısı kadar indirim yapılmadı. Böyle şey olur mu. Bizim Merkez Bankası'nın bağımsızlığına diyeceğimiz bir şey yok. Ama nereye kadar. Milletin menfaatleri söz konusu olduğunda biz de konuşuruz. Bize karşı bağımsızlığını savunuyorsun da başka yerlere mi bağımlılığın var?

Esnafımızın, çalışanımızın vatandaşımızın hakkını korumak benim en başlıca görevimdir. Bu konun takipçisi olmaya ve ikazlarımızı yapmaya devam edeceğiz. Biz bu günlere istikara ve güven ile geldik. Biz bunları yaptık sende gereğini yapmak zorundasın. Merkez Bankası faiz konusunda yanlış yapıyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile