Elazığ Emniyet Müdürlüğü'ne bombalı araçla düzenlenen saldırı saldırıda; 5 polis şehit oldu, 217 kişi de yaralandı. Başbakan Binali Yıldırım, 4 bakan ve Genelkurmay Başkanı olay yerine gitti. CHP'den bir heyet de Başbakan'a eşlik etti.

Elazığ tarihin en kanlı saldırısını yaşadı...

İl Emniyet Müdürlüğü'ne saat 09.14'te terör örgütü PKK mensupları tarafından bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi.

Malatya yolu üzerindeki dört katlı emniyet binasının yanındaki yolda meydana gelen şiddetli patlama, kentin dört bir yanından duyuldu.

Terör saldırısının ardından bölgeye çok sayıda ambulans, polis ve itfaiye ekibi sevk edildi. Yaralılar, ambulanslarla kentteki çeşitli hastanelere kaldırıldı.

5 ŞEHİT, 217 YARALI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Elazığ'da 5 şehit, 217 yaralı oluğunu açıkladı.

Açıklama yapan Sağlık Bakanlığı, yaralılıların kaldırıldığı hastanelerde kan ihtiyacının bulunmadığını bildirdi.



ERDOĞAN'DAN TELEFON


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, terör saldırısının ardından Başbakan Binali Yıldırım ve Vali Murat Zorluoğlu'yu telefonla arayarak bilgi aldı.

BAŞBAKAN, 4 BAKAN VE ORG. AKAR BÖLGEYE GİTTİ


Başbakan Binali Yıldırım, Elazığ'daki saldırıdan sonra tüm programlarını iptal etti.

Başbakan Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya Elazığ'a hareket etti.

CHP'DEN HEYET

CHP de, saldırı nedeniyle kente milletvekillerinden oluşan bir heyet gönderdi.

CHP'den yapılan açıklamada, Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, İstanbul Milletvekili Ali Özcan ve Ankara Milletvekili Şenal Sarıhan'dan oluşan heyetin görevlendirildiği belirtildi.

BİNALAR HASAR GÖRDÜ, ARAÇLAR YANDI

Saldırı sonucu İl Emniyet binası ve çevredeki birçok binada büyük hasar oluştu.

Emniyet bahçesindeki araçlarda çıkan yangın itfaiye ekiplere tarafından söndürüldü. Ayrıca saldırı sırasında bölgeden geçen araçlarda da zarar var.

DERİN ÇUKUR OLUŞTU

Öte yandan, şiddetli patlama nedeniyle ağaçlar yerlerinden sökülürken, bölgede çok büyük çukur oluştu.

OLAY YERİNDE İNCELEME

Saldırının ardından bölge güvenlik çemberine alındı, cadde trafiğe kapatıldı. Olay yeri inceleme ekipleri de incelemelerde bulundu.

Saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin yakalanması için operasyon başlatıldı.

Saldırının ardından Vali Murat Zorluoğlu, olay yerinde incelemelerde bulundu.

YAYIN YASAĞI

Öte yandan, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Başbakanlığın yazısıyla, Elazığ Emniyet Müdürlüğü'ne PKK'lı teröristlerce bugün bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıya ilişkin geçici yayın yasağı getirildiğini duyurdu.


-Video-
İşte patlama sonrası olay yerinden ilk görüntüler!


YEREL GAZETECİ: HERKES YERE YUVARLANDI

Görgü şahidi yerel gazeteci Erol Kara, 'Çocuğumu kursa bıraktım iki yüz metre mesafedeyken Emniyet Müdürlüğü'ne patlama oldu. Çok büyük patlamaydı herkes yere yuvarlandı. Şu an emniyetin yanındayım binada çok büyük hasar var. Yaralı çok fazla, ambulanslar taşıyorlar. Yaşamını yitirenlerin de olduğunu sanıyorum' diye konuştu. Patlamanın meydana geldiği bölge güvenlik çemberine alınırken, saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin yakalanması için operasyon başlatıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan son şehit sayılarını açıkladı

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, Pakistan Senatosu ve Milli Meclisi milletvekillerinden oluşan heyet ile İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği (İDSB) heyetini ayrı ayrı kabul eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuştu..

15 Temmuz'da FETÖ milletimize saldırdı. Bu hain yapı başarılı olamayınca nöbeti diğerleri devraldı. PKK tarafından 15 Temmuz'dan bu yana düzenlenen saldırılarda çok sayıda askerimiz, polisimiz yaralandı.

Şehitlerimize Allah'tan rahmet yaralılarımıza Allah'tan acil şifalar diliyorum.

Tek başına bu son saldırı dahi amacın sadece kan dökmek acı yaşatmak milletin huzuruna kastetmek olduğunu açıkça ortaya koymaktadır.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile