Cumhurbaşkanı : Kürt sorunu ile terör ayrı şeydir !

Yeni yasama yılı başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan TBMM Genel Kurulu'nda açılış konuşması yaptı.
Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Değerli meclis üyeleri sizleri en kalbi duygularla selamlıyorum.

Bir hükümet kurulmamış olmasına rağmen Türkiye, Anayasasını uyguladı. Görev almaktan kaçınan siyasiler kendi varlıklarını inkar ediyor demektir.

NAMUS VE ŞEREF MESELESİDİR

Kasım'da millet iradesinin en sağlıklı şekilde sandığa yansıması, parlamento içindeki ve dışındaki tüm siyasi partiler için bir namus ve şeref meselesidir. Terörün çirkin yüzünün sandıkları tehdit etmesini engellemek için tüm siyasi partilerin insani ve vicdani bir tavır sergileyeceklerini, kolaylaştırıcı bir yaklaşım içinde olacaklarını umuyorum.

MİLLİ İRADE TEK ÇIKIŞ YOLUDUR


Bu kürsüde edilen yeminlere uymak, Ahlaki bir vazifedir.

Terör örgütlerine, paralel yaptıya sırtını dayayanlar millete ve hukuka hesap vermekten kurtulamayacaklardır.

Milletimiz milli ve yerli olanla, gayri milli ve gayri yerli olanı ayıracak basirete sahiptir.

Milli irade tek ve yegane çıkış yoludur.

Türkiye okun yaydan fırlaması gibi geri dönülmez bir büyüme sürecindedir. Güçlü, kararlı, şeffaf yönetim altında Türkiye ekonomisi yıllık yüzde 5 büyüme kaydetti.

TÜRKİYE EKONOMİSİ BİR ŞOKA MARUZ KALMADI

Hava yolunu halkın yolu haline getirdik.Havalimanı yayısı 55' ulaştı. Türkiye ekonomisi üstesinden gelinemez bir şoka maruz kalmadı. Türkiye dünyanın parlayan yıldızı olmaya devam edecektir.

ULUSLARARASI TOPLUMA İNSANLIK DERSİ VERDİK


Türkiye, 4 yıldır 2 milyonu aşkın Suriyeli ve Iraklı kardeşine sahip çıkarak, komşuluk görevini yapmanın ötesinde tüm insanlığın onurunu kurtarmıştır. Milletimiz, büyük bir özveriyle davranarak, uluslararası topluma insanlık dersi vermiştir.

Suriye krizinin ülkemize yansımaları farklı oldu. O dönemde 200 bin kişiyi sınırlarımızı açarak kabul ettik. Bugün önemli bir bölümünü hala ülkede tutuyoruz, tutmaya da devam edeceğiz. Türkiye sığınmacılar için bugüne kadar 7,5 milyar dolar harcadı.

DUVARLARLA SORUNLAR ÇÖZÜLEMEZ

Artık Avrupa devletleri de yüzleşmeye başladı. Sınırlara duvar ve tel örgülerle sorunlar çözülemez. Öncelikle Suriye'de katliamlara dur denilmeli.

Türkiye ekonomik kalkınmasına paralel olarak, az gelişmiş veya gelişmekte olan ülkelere yardımlarını giderek artırıyor. İnsan odaklı kalkınma anlayışıyla insan barışı için elimizden geleni yapıyoruz yapmaya devame edeceğiz.

İsrail son derece yanlış politika izliyor. İsrail'in baskısı, şiddeti tüm dünyayı tehlikeli bir yere sürüklüyor.

MİLLETİM BENİ EN YÜCE RÜTBEYE LAYİK GÖRDÜ


Geçmişte olduğu gibi bugünde rutbe peşinde değilim.

Milletim beni en yüce rütbeye Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığına, Milletin başkanlığına layık gördü. Ben 78 milyonun bir olduğu bir Türkiye için mücadele ediyorum

Kürt kardeşlerimiz onlar temsil etmiyor. Kürt sorunuyla terör sorunu farklıdır bunu ayırt edemiyorsunuz.

Kürt kardeşimin ahlakı, onuru böyle bir örgütle yürümesi mümkün değildir. Terörden en büyük zararı gören de Kürt kardeşlerimdir.

Yasin Börü, Fırat Simpil'i katledenler Kürt kardeşlerimi temsil edemezler.

Türkiye düşmanı odaklara taşeronluk yapan örgüt, tehdit olmaktan çıkana kadar mücadele sürecektir.

OPERASYONLAR SİLAHLAR GÖMÜLÜNE KADAR DEVAM EDECEK!

Terör örgütüyle mücadele silahlar gömülene kadar sürecek. Terör örgütünü destekleyenler bir gün gelecek o silahın namluları onlara dönecektir.

6-8 ekim olayları terörün yeni yöntemleri konusunda önemli tecrübe oldu.

SİZ KAÇ İLE GİTTİNİZ?


MHP'li vekillerin Erdoğan'ın sözlerini kesmeleri üzerine, "Ben Cumhurbaşkanı olarak gitmediğim il yok siz kaç ile gittiniz" dedi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile