Cumhurbaşkanı'ndan dikkat çeken açıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mina'daki izdiham ve Suriye konusuyla ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı.
Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları:

Organizasyonlarda sıkıntı var. Ben inanıyorum ki Suudi Arabistan yönetimi vinç faciasıyla ilgili kararlar aldıysa bu olayla ilgili de kararlar alacaktır.

Biliyorsunuz bu işlerde bir panikleme olduğu anda bedeli ağır oluyor. Ölenlere Allah'tan rahmet diliyoruz. Kolay değil. 4 milyona aşkın hacı aynı anda aynı yere geliyor. Bir kısmı Medine'de bir kısmı Mekke'de değil. Arafat'tan Mina'ya doğru gelirken oluyor. Böyle bir şeyi istemeyiz ama oldu. Tabi tedbirler inanıyorum ki çok daha farklı olacaktır. Burada da Suudi Arabistan yönetimine yönelik saldırgan yaklaşımları doğru bulmuyorum.

Esed konusunda duruşumuz aynıdır. Esed'le bir Suriye geleceği söz konusu değildir. Esed'le olsa zaten 5 senedir olurdu. Bunu kabul etmedikleri için zaten mücadele devam ediyor. Esed'in zerre kadar Suriye'ye sevgisi varsa bu işi bırakıp gitmek zorunda. Ama 911 km sınırımızın olduğunu da ne Esed unutmasın ne de dünya unutmasın. Biz her an oradaki terör örgütlerinin tehdidi altındayız. Biz buna bir yere kadar sabrederiz. Ama sabrın da sınırı var. Biz 2 milyona kapıyı açtık neden? Biz Müslümanız. İnsanl oldukları için. Bizim bu gösterdiğimiz anlayışı kimse göstermiyor. Türkiye 7,5 milyar dolar harcadı. Dünyadan bize gelen 420 milyon dolar.

Bu konu da ne yapılacağına dair Suudi Arabistan, Katar, Rusya, ABD ve Avrupa ülkeleriyle de görüşüyoruz. Ama Katar ve S.Arabistan dışında destek veren de hemen hemen pek çıkmadı. Temenni ederim bundan sonra çıkar.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile