Cumhurbaşkanı ödül töreninde konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Türkiye paralel yapı ile olan mücadelesini de kazanmıştır. Bu özgürlük mücadelesiydi, önemli bir engeldi' dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda düzenlenen TÜBİTAK 2014 Yılı Bilim, Özel ve Teşvik Ödülleri töreninde yaptığı konuşmada, 'Bilimi devletin ve siyasetin müdahalesinden, yargının müdahalesinden olduğu kadar mahalle baskısından da kurtarıp daha da özgür bir zemine kavuşturmak zorundayız' dedi.

Erdoğan, 'Türkiye paralel yapı ile olan mücadelesini de kazanmıştır. Bu özgürlük mücadelesiydi, önemli bir engeldi' diye konuştu.

'Bir gizli yapı sinsice TÜBİTAK'ın içinde büyüdü, adeta bir ur gibi gizlice bünyeyi sardı, bünyeye hakim oldu ve başka gayelere hizmet etmeye başladı' diyen Erdoğan, 'Bilim üretmesini, bilimi teşvik etmesini beklediğimiz TÜBİTAK, kendi ülkesinin cumhurbaşkanını, başbakanını, genelkurmay başkanını, bakanlarını dinlemek gibi uluslararası istihbarat servislerine hizmet vermek gibi haince bir planın ne yazık ki zemini oldu.' ifadelerini kullandı.


Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile