CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, darbelerden en büyük zararı kendilerinin gördüğünü söyledi. Kılıçdaroğlu "Çağrıyı yapıyorum. TBMM'nin milletvekillerine söylüyorum. Darbe hukukundan Türkiye'yi temizlemek istiyorsanız biz hazırız. Sizin söylemleriniz sadece lafta kalıyor diyorsanız biz kanun teklifi de veriyoruz artık" dedi.

"CHP olarak tarihimizin her döneminde demokrasi için mücadele ettik"' diyen Kılıçdaroğlu, 'Bizim mücadelemizin en büyük örneği Recep Tayyip Erdoğan'dır. Onun için anayasa değişikliğine evet dedik' şeklinde konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu düzenlediği basın toplantısında konuşma yaptı.

Gündeme ilişkin çeşitli açıklamalarda bulunmak için gazetecilerle bir araya gelen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, hükümete yönelik çeşitli eleştiriler yöneltti..

İşte Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satırbaşları;

Biz herkesin imrendiği bir demokrasiyi kendi ülkemize getirmek zorundayız. Bu ülkedeki yeni kuşaklar gerçek demokrasinin ne olduğunu görsün.

CHP kendilerine düşen görevleri mümkün olduğunca yerine getirmeye çalışıyor. Onlarca kanun teklifi verdik.

Çağdaş bir demokrasiye kavuşmamız için Meclis'i darbe temizliği için CHP'nin demokrasi paketine katkı sunmaya davet ediyorum.

Hep 'söylüyorsunuz ama kanun teklifi vermiyorsunuz ' diye tepki geliyor. Biz teklifi veriyoruz ama bu teklif Meclis Başkanı'na çıkar imza bekler. Sonra da bu televizyonlarda yankılanır.

Bugün toplu bir sunuş yaptık. Darbe hukukunu Türkiye hukukundan temizlemek istiyoruz. Özgürlükler olmalıdır. İnsan hakları olmalıdır. Güçler ayrılığı ilkesi olmamalıdır. Tutuklu milletvekilleri olmamalıdır.

CHP olarak tarihimizin her döneminde demokrasi için mücadele ettik. Darbelerden en büyük zararı biz gördük. Arşivimiz darbe sonrası SK'ya gönderildi. Ama bir intikam duygusu içinde olmadık. Her yerde demokrasi için mücadele verdik.

Bizim mücadelemizin en büyük örneği Recep Tayyip Erdoğan'dır. Onun için anayasa değişikliğine evet dedik.

Çağrıyı yapıyorum. TBMM'nin milletvekillerine söylüyorum. Darbe hukukundan Türkiye'yi temizlemek istiyorsanız biz hazırız. Sizin söylemleriniz sadece lafta kalıyor diyorsanız biz kanun teklifi de veriyoruz artık.

Darbe hukukundan Türkiye'yi kurtarmak her siyasetçinin görevidir.

Çağrımızı umarım bütün Türkiye duyacaktır.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile