AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli'den CHP'ye: 'Darbelerden Faydalanan Her Zaman CHP Olmuştur'

AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, darbe soruşturmalarını ve süreçle ilgili CHP 'den gelen eleştirileri değerlendirdiği konuşmasında, CHP 'nin darbe süreçlerinden fayda sağladığını belirterek ' 'CHP milletin tercihi ve isteği ile iktidara gelemediği için başka yollarla bu amacına ulaşmaya çalışmıştır ' ' dedi.

Anayasa 'da 12 Eylül darbesini yapanları koruyan maddenin kaldırılmasıyla yargılanmaların önünün açıldığını ve fiilen somut adımların atılmaya başlandığını belirten Canikli, hesap sorma dönemine geçildiğini kaydetti. CHP 'nin ' '2 generali mi sorguluyorsunuz? ' ' sorusuyla süreci sulandırdığını ve küçümsediğini belirten Canikli, ' 'Yargılanan o iki general değil, darbe zihniyetinin kendisidir. Yapılan diğer yorumlar en hafifi ifade ile haksızlıktır. 12 Eylül 'den bu yana yaklaşık 20 yıllık bir süreç geçmiştir. Ancak hiçbir siyasi iktidar darbecilerin yargılanması için her hangi bir düşünce içerisinde olmamıştır. Herhangi bir adım atılmamıştır ' ' dedi.

CHP 'nin çok yumuşak seslerle, istemeyerek ' 'Biz darbelere karşıyız ' ' dediğini ancak 12 Eylül dışında yapılan darbe ve muhtıra gibi teşebbüsleri haklı göstermek için ellerinden geleni yaptıklarına işaret eden Canikli, ' 'Bu süreçler yaşanırken CHP hep destek verdi. Karşısında durmadı. Tercihini darbecilere karşı durulması yönünde kullanmadı. Kullanmış olsaydı bu darbeler olmazdı. CHP engellemek yerine onları desteklemek ve altyapısını oluşturacak eylemelerde bulunmuştur. ' ' şeklinde konuştu. CHP 'nin dönemimizde de darbelere karşı olmadığına dikkat çeken Canikli, ' 'CHP milleti bir kalıba sokmayı, dizayn etmeyi amaç edinmiş siyasi bir organizasyondur. Milletin tercihi ve isteği ile iktidara gelemediği için de başka yolları kullanarak bu amacına ulaşmaya çalışmıştır. CHP bu nedenlerle 27 Mayıs 'ı desteklemiştir. Darbelerden faydalanan her zaman CHP olmuştur. ' ' dedi.


Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile