Demirtaş: Eylem Yapan Aileler Ücret Alıyor

BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, gazetecilerin dağa kaçırılan çocuklarla ilgili sorularını yanıtladı. Diyarbakır’da eyleme katılan bazı ailelerin ücret aldığını iddia eden Demirtaş, 'Çocuklarının da dağa gittiği falan yok.' dedi.
BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Savaş Buldan'ın anma programı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası yaptığı açıklamaları eleştiren Demirtaş, “Dün sayın Arınç'ın bakanlar kurulu toplantısı sonrası'süreçle ilgili hiçbir yasal hazırlığımız yok' demesi bizi şaşırttı. İkili görüşmelerde bu şekilde ifade edilmediğini belirtmek istiyorum. Halkı kandıracak bir kapalı süreçle çözüm gelişmez. Şu anda konuşulan duyumlardır. Hükümet resmi olarak bizlere iletmediği sürece spekülasyondan başka bir şey değildir. Hükümet sözcüsü hiçbir hazırlıklarının olmadığını söyledi.

Anlıyoruz ki hükümet hiçbir hazırlık içinde değil. Bu hükümetin ciddiyetsizliğini, samimiyetsizliğini gösterir. Siz heyetle neyi görüşüyorsanız onu açıklayın. Ya bizi ya halkı kandırıyorlar. Bu şekilde süreç yürümez. Bir hazırlığın olmasını bekliyoruz. Bakanlar kurulunda bunun sonuca kavuşmasını bekliyoruz ama hükümet hala bir şey yokmuş gibi davranmaya çalışıyor” diye konuştu.

PKK tarafından dağa kaçırılan çocuklarla ilgili soruları da yanıtlayan Demirtaş, “Benim görüştüğüm hiçbir aile'çocuğumuz kaçırıldı' demedi. Asla bu kavramı kullanmadılar.'Çocuklarımız kendi isteği ile gitmiş, ikna edilmiştir' dediler. Özellikle yaşı küçük olan çocuklarla ilgili olarak aileler ikna edilip geri getirilsin dediler. Hiçbir aile zorla kaçırılmadan söz etmiyor. Kimse kusura bakmasın 30 yıldır onbinlerce kişiyi dağa kaçırarak götürmedi bu örgüt. Bugün çocukları dağa çıkaran politikanın başbakanın söylemi olduğunu herkes kabul etmeli. Berkin Elvan gibi bir çocuğun acılı annesini meydanlarda yuhalatan Başbakandır bu çocuklara dağın yolunu gösteren, biz değiliz. Hiçbir çocuğa biz dağı tavsiye etmiyoruz. Mücadele etmek istiyorlarsa HDP'ye davet ediyoruz. Siyasete davet ediyoruz. Dağın yolunu biz göstermiyoruz. Biz yine de ailelerin üzüntülerini paylaştığımızı belirttik. Bizim hedefimiz bütün çocukların kalıcı şekilde dağdan inmesidir” şeklinde konuştu.

Diyarbakır'da eyleme katılan bazı ailelerin ücret aldığını iddia eden Demirtaş, şunları söyledi:
“Orada oturan bazı aileler, istihbarat tarafından kendilerine verilen bir ücret karşılığında bunu yapıyorlar. Çocuklarının da dağa gittiği falan yok. Bazılarının çocukları uyuşturucu şebekesi tarafından kaçırılmış, bazılarının dağla alakası yok. Bazı aileler para karşılığında o eylemleri yapıyorlar.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile