CHP eski genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, çifte kurultaya neden katılmadığını CNN TÜRK ekranlarında anlatırken, partinin geleceğine yönelik çarpıcı açıklamalarda da bulundu.

Çifte Kurultay sonrası ilk kez bir televizyon programını konuk olduğu canlı yayında Ahmet Hakan'ın sorularını yanıtlayan Deniz Baykal, kurultay restleşmesini doğru bulmadığını ifade ederek, CHP içinde parçalanma olmayacağını söyledi.

TARİHİMİZ BOYUNCA YOK...
Çift kurultayın yapılmasını doğru bulmadığını ifade eden Deniz Baykal 'Kurultay tablosu doğal bir tablosu değildi. Bir defa iki kurultay ve ikisi bir biri ardına. Tuhaf bir olay.Cumhuriyet tarihi boyunca bizim böyle bir olayımız yok. Kurultay, kurultaya karşı bir manzara çıktı ortaya. Bu doğal ve iyi bir manzara olmadı. Kurultayları tokuşturur gibi... 'Senin kurultayın benim kurultayım 'der gibi. Bu yanlış bir şey. Önce yapılan çağrının önüne daha sonra yapılan çağrı geçirildi. Kurultay çağrılmış ve gündemi var. Bu gündemi de çağıranlar belirliyor. Gündemde benim hoşlanmadığım maddelerde vardı. 'dedi.

KIRGINLIKLAR OLABİLİR...

Partide kırgınlıklar ve küskünlüklerin olabileceğini kaydeden Baykal, bu durumun bir kopuş olarak algılanmaması gerektiğini ifade ederek 'Önder Sav ve arkadaşlarının kurultay günü başka bir yerde toplanmaları üzüntü verici. Ayrışma ve çatışma böyle şekillendi. Bu giderek benim yabancılaşmama ve kendimi dışarı çekmeme yol açan manzaralar bunlar. Kırgınlıklar olur, küskünlükler olur. Olabilecek gibi de ama bunu kopuş gibi algılamamak lazım. Parti içinde pek çok çevre bu arayışları, bu flörtleri, bu açılımları çok telaşla karşılıyor olabilir. 'dedi.

BEYAZ GAZETE

Deniz Baykal: Kırgınlıklar Küskünlükler Olabilir.. Öyle De Gözüküyor

CHP eski genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, çifte kurultaya neden katılmadığını CNN TÜRK ekranlarında anlatırken, partideki geleceğine yönelik çarpıcı açıklamalarda da bulundu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile