CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Cumhurbaşkanlığı'na aday olmayacağını söyledi.

Star TV Ana Haber Bülteni'ne canlı yayın konuğu olan Deniz Baykal, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

CHP'nin yeni MYK'sını değerlendiren Baykal, listede bir sürpriz yaşanmadığını ifade ederken 'Bu yeni MYK'da görev alan arkadaşlar kamuoyunun yakından tanıdığı insanlar. Yeni bir dönemde sorumluluk üstlendiler ve umarım başarılı olacaklar. Listede bir sürpriz yok. ' dedi.

Cumhurbaşkanının görev süresi konusunda Anayasa Mahkemesi'nin yanlış bir karar aldığını ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün bu yasayı 29 Ağustos'a kadar iptal etme yetkisinin bulunduğuna dikkat çeken Baykal ' Cumhurbaşkanının bu yasayı 29 Ağustos'a kadar reddetmesi gerekir. ' diye konuştu.

YASAYI İPTAL ETMELİ

Baykal sözlerini şöyle sürdürdü:
Olayın özü maalesef iyi yönetilmedi. Cumhurbaşkanlığı konusu anayasamızda net bir şekilde düzenlenmiştir. Cumhurbaşkanı süresinin 5 yıl olduğunu açık bir hükme bağlamıştır. 7 yılın hiç bir geçerliliği yok. Bence asıl sorun oradan kaynaklandı. Cumhurbaşkanı Gül'ün tekrar aday olmasıyla ilgili bende bir sorun görmem. Elbette o hak vardır. Cumhurbaşkanının bu yasayı 29 Ağustos'a kadar reddetmesi gerekir. Böyle yaparsa ciddi bir saygınlık kazanır ve doğru bir iş yapmış olur.

GÜL'ÜN GÖREV SÜRESİ 5 YILDIR


Gül'ün görev süresi hukuken 5 yıldır. Hüseyin Çelik'in açıklamaları bizi ilgilendirmez. Bir restleşmeye döneceğini sanmıyorum. Ama bu konulara girmek istemiyorum. O kendilerinin bilecekleri iştir.

CUMHURBAŞKANLIĞI'NA ADAY DEĞİLİM


Gönlünüzden geçen bir aday var mı sorusuna yanıt veren Baykal, bu soruya 'Partimizin bu konuda çalışma yapacaktır. ' diye yanıt verirken, 'Siz aday olmayı düşüyor musunuz ' sorusuna da kesin ve açık bir dille 'Hayır ' yanıtını verdi.

BEYAZ GAZETE





Deniz Baykaldan Yeni Diyanet İşler Başkanlığı Önerisi

CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal 'Alevi toplumunun Diyanet'te kendini rahat hissetmesinin temsil edilmesi sağlanmalıdır' dedi.
CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal moderatörlüğünü Didem Arslan Yılmaz'ın yaptığı programda Ciner Medya Grubu Ankara Temsilcisi Muharrem Sarıkaya, Milliyet Ankara Temsilcisi Fikret Bila, gazeteci Can Ataklı ve Zaman Gazetesi yazarı Bülent Korucu 'nun sorularını yanıtladı.

Suriye krizinden Ortadoğu dengelerine, PKK'dan terörle müzakereye, Cumhurbaşkanı seçimlerinden CHP Genel Başkanlığı'na aday olup olmayacağına ilişkin olarak bir çok konuda görüşlerini açıklayan Deniz Baykal 'dan Diyanet İşleri Başkanlığı 'na yeni bir öneri geldi.

ALEVİLER DE TEMSİL EDİLMELİ
Aleviler 'inde Diyanet İşleri Başkanlığı 'nda temsil edilmesi gerektiğini söyleyen Baykal şunları söyledi:
Diyanet İşleri Başkanlığı idari ve siyasi bir yapılanmadır. Yeni bir diyanet işleri başkanlığı düzenlenmelidir. Türkiye'de Alevilik diye bir olay var. Milyonlarca alevi var. Bir siyasi ve idari realite olarak Türkiye'de milyonlarca kişi kendini Alevi olarak görüyor. Bu insanlar ibadethane talep ediyor mu, etmiyor mu? Diyanet bir kurgudur, devletin resmi beyanıdır. Biz bir ülkeyiz, herkes vatandaş, herkes vergi veriyor. Bunlar bu toplumun eşit insanı. Devlet olarak biz bütün insanların dini ihtiyaçlarına saygı duyduğumuzu ifade etmede siyaseten ve idareten yükümlüyüz. Alevi toplumunun Diyanet'te kendini rahat hissetmesinin temsil edilmesi sağlanmalıdır.

ADAY DEĞİLİM

Cumhurbaşkanlığı 'na aday olup olmayacağına yönelik soruları da yanıtlayan Baykal, canlı yayında Cumhurbaşkanlığı için aday olmayacağını bir kez daha yineleyerek “Benim hiç öyle bir şey yok. Böyle bir şey söz konusu olmayacak.” İfadelerini kullandı.

YENİ CHP'Lİ DEĞİLİM

Gazetecilerin “Kendinizi Yeni Chp 'li gibi mi hissediyoruz” sorusuna da yanıt veren Baykal “CHP sürekli değişen bir partidir. Atatürk'ün CHP'si ile İnönü'nünki aynı değildir. Kendimizi suçlayıp başkasına yaranmaya çalışamayız. Ecevit'in daha yeni CHP'ydi ama o 'yeni' demedi. Her yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır. Yeni yönetim değişimi isminin başına yeni sıfatını koyarak vurgulamak ihtiyacını duymuştur. Sen kendini yeni CHP'li hissediyor musun sorusuna cevabım: Hayır hissetmiyorum. Ben kendimi CHP'li olarak hissediyorum. Benim CHP'li olmam değişime engel değil, değiştik değişmeye devam edeceğiz. Genel başkan bazı değişimler yapıyor, bunu toplum ne ölçüde kabul edip etmiyor o ayrı bir şey. Parti tabanında nasıl karşılık buluyor?” şeklinde konuştu.

BEYAZ GAZETE


İLGİLİ DİĞER VİDEOLAR

Deniz Baykal: Yeni CHPli Değilim

10 Ağustos 2012 Cuma

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile