- HDP Diyarbakır İl Başkanlığı - Diyarbakır annelerinin oturma eylemi - Anne Mevlüde Üçdağ ile röportaj - Anne Necibe Çifçi ilr röportaj - Anne Mevlüde Üçdağ: - "Oğlum o hainlerin elinden bir fırsatını bulup kaç, gel. Beş yıldır senden haber alamıyorum. Sana damatlık giydirmek istiyorum, kefen değil"DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır annelerinin dağa kaçırılan çocuklarına kavuşma ümidiyle HDP İl Başkanlığı binası önündeki evlat nöbeti devam ediyor.Çocuklarının dağa kaçırılmasından HDP'yi sorumlu tutan Diyarbakır annelerinin, partinin il binası önünde 3 Eylül 2019'da başlattığı oturma eylemi 182'nci gününe girdi.Gün boyu bekleyişini sürdüren annelerden Mevlüde Üçdağ, yaptığı açıklamada, evlatları için oturma eylemini sürdürmekte kararlı olduklarını söyledi.
"182 gündür bekleyişimizi sürdürüyoruz fakat Kürtler üzerinden siyaset yapan HDP yetkilileri bizi görmezden geliyor." diyen Üçdağ, evlat hasreti çektiklerini dile getirdi.Beş yıldır görmediği oğlunu çok özlediğini ifade eden Üçdağ, "Oğlum o hainlerin elinden bir fırsatını bulup kaç, gel. Beş yıldır senden haber alamıyorum. Sana damatlık giydirmek istiyorum, kefen değil." diye konuştu.
Hakkari'nin Şemdinli ilçesinden oğlu Roşat Çifçi için gelen Necibe Çifçi de oğluna kavuşana kadar oturma eylemine devam edeceğini belirtti.
Oğlunun beş yıl önce dağa kaçırıldığını anlatan Çifçi, evladına, teslim olması çağrısında bulundu.Çifçi, "Oğlum kaç, gel, askerimize yetiş. Orası senin yerin değil." ifadelerini kullandı.
Diyarbakır annelerinin evlat nöbeti sürüyor
İLGİLİ VİDEOLAR
Diyarbakır’da evlat nöbeti gece de devam ediyor
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Ailelerin direnişi PKK'yı çökertiyor
29 Ağustos 2021 Pazar
HDP önündeki ailelerin evlat nöbeti 726. gününde
28 Ağustos 2021 Cumartesi
Çanakkale’de ‘150. Yılında Osmanlı Belgeleri Işığında Troya Kazıları’ sergisi açıldı
27 Ağustos 2021 Cuma
Hakkarili annelerin eylemi 15. haftada
27 Ağustos 2021 Cuma
Evlat nöbeti tutan acılı aileler gece nöbetine devam ediyor
26 Ağustos 2021 Perşembe
Vanlı anne: “Evladımı almadan geri adım atmıyorum, atmayacağım”
26 Ağustos 2021 Perşembe