Diyarbakır'da çatışmalar sürüyor

Diyarbakır Sur ilçesinde bir gencin yaşamını yitirdiği bir polisin yaralandığı çatışmanın ardından olaylar Bağlar ilçesine de sıçradı.
Diyarbakır Sur ilçesinde polisle PKK'lılar arasında çıkan çatışmada 18 yaşındaki Ferhat Doğru isimli genç yaşımını yitirdi, 1 polis hafif şekilde yaralandı. Öte yandan Silvan ilçesinde çıkan çatışmalarda ise evlere roketatar mermisi isabet etti. Tüm bu yaşananların ardından olaylar akşam saatlerinde bağlar ilçesine de sıçradı. Polisle gösteri yapan PKK'lılar arasındaki çatışma, polis müdahalesinin ardından sona erdi.

18 YAŞINDAKİ GENÇ KURTARILAMADI

Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nin Hasırlı ile Fatihpaşa Mahallesi'nde çıkan çatışmada ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede 3 kez kalbi çalıştırılan 18 yaşındaki Ferhat Doğru kurtarılamadı.

ROKETATARLI SALDIRIDA BİR POLİS HAFİF YARALANDI

Diyarbakır'ın merkez Sur İlçesi'nde güvenlik güçlerinin PKK'lıları etkisiz hale getirmek için operasyonlarını sürdürdü. Tarihi Dört Ayaklı Minare'nin bulunduğu Yenikapı Sokak'ta hendekler kazıp, barikat kuran PKK'nın gençlik yapılanması silahlı YDG-H'liler bölgede bulunan polis zırhlı aracına roketatarlı saldırı düzenledi. Saldırıda isabet eden araçta bulunan 1 polis memuru hafif yaralandı. Yaralı polis memuru ambulansla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

2 EVE ROKETATAR MERMİSİ İSABET ETTİ

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarına yönelik başlatılan hava destekli operasyon sürüyor.Tekel, Konak ve Mescit mahallelerindeki bazı cadde ve sokaklarda kazılan hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması, bölgenin teröristlerden arındırılması, halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması için 4 gün önce ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından başlatılan operasyonlar devam ediyor.Operasyonlar sırasında Eski Bitlis Caddesi üzerindeki 2 eve teröristlerin attığı roketatar isabet etti. Saldırı sonucu evlerde çıkan yangın büyümeden söndürüldü.

OLAYLAR BAĞLAR İLÇESİNE DE SIÇRADI

Diyarbakır'ın merkez Sur ilçesinde 1 kişinin ölümüne neden olan ve gün boyu devam eden olaylar akşam saatlerinde merkez Bağlar ilçesine de sıçradı. Terör örgütü PKK'nın şehirlerdeki gençlik yapılanması Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi'ne (YDG-H) üye yüzleri maskeli bir grup, merkez Bağlar ilçesinin Koşuyolu semtinde saat 19.45 sıralarında yolu trafiğe kapattı. Ellerinde el yapımı bombalar, molotof kokteylleri bulunan terör örgütünün şehir yapılanması üyeleri, bazı araçların kontağını alarak yolda barikat olarak kullandı. Koşuyolu caddesi üzerinde araç lastikleri de yakan YDG-H üyeleri polis panzerlerine de el yapımı bombalar ve havai fişek attı. Polis, panzerlerden grubun bulunduğu cadde ve sokak aralarına göz yaşartıcı gaz attı. Müdahalenin ardından YDG-H'lılar sokak aralarına kaçıp dağıldı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile