Diyarbakırda İsrail Protestosu

İsrail'in Gazze'de yaptığı katliamları kınamak ve Filistinlilere dua etmek amacıyla Diyarbakır Dağkapı meydanında toplanan İslami sivil toplum kurumları ve çok sayıda vatandaş Filistin ' de hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılıp, İsrail ' in mallarını boykot etme kararı aldı.

Diyarbakır'da İftar sonrası Yenişehir ilçesi Dağkapı Meydanında toplanan Diyarbakırlı Müslümanlar, teravih namazını kıldıktan sonra Filistin ' de şehit olan Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kıldı.

Kadın ve çocukların da destek verdiği etkinlik, teravih namazının ardından, Gazze ' de süren zulmün görüntülerinden oluşan sinevizyon gösterimi ile devam etti.

Sık sık getirilen tekbirler eşliğinde, ' Kahrolsun israil ' , ' Gazze'ye ve Hamasa selam direnişe devam ' sloganları atıldı.

Hürdava Partisi üye ve yöneticilerinin de destek verdiği etkinlikte Sivil Toplum Kurumları adına kısa bir konuşma yapan Memur-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Yunus Memiş, İsrail ' in Filistinde masum insanlara yönelik yaptığı katliamı kınayarak;”1986 ' da de şimdide artık Müslümanlar uyanmış bir şekilde, İsraili kanla boğacak ve İsrail devletini Müslümanlar onların başına yıkacaktır inşallah” dedi

Memişin ardından söz alan Mavi Maray Gazisi Mehmet Ali Zeybek ise tüm Müslümanları İsrail ' in mallarını boykot etmeye çağırarak şunları söyledi; “Biz İsrail ' in bütün mallarını boykot edeceğiz, İsrail ' e bomba hazırlamayacağız soframız başında tv karşısında izlediğimiz paramparça vücutları olan çocukların öldüren mermileri biz hazırlamayacağız. Kitlesel tepki göstereceğiz, durmayacağız ve yılmayacağız beşgün burada tepki göstereceğiz. Dökülmeyeceğiz yorumlayacağız. onlar bombaların ve ağır silahların altında kan ter içerisinde evlatlarını, babalarını, işlerini ve güçlerini kaybettikleri halde bıkmıyorlar. Allaha ulaşıncaya kadar sebat edip sabrediyorlar.Bizde sabredip dua edeceğiz onlara”.şeklinde konuştu
Konuşmaların ardından yapılan dua ile program son bulurken beş gün boyunca her akşam iftar sonrası devam edeceği öğrenildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile