ARDAHAN - Çiçeklerden görüntü - Kaz yavrularından görüntü - Köy sakinleriyle röportajKARS - Baharın gelmesiyle açan çiçekler - Çiçeklerden detay - Tarihi mekanların çiçekle bütünleşmesi - Kars Kalesi - Amatör fotoğrafçı Ömer Can Arı ile röportaj Doğu'da baharla gelen görsel şölen - Türkiye'nin en yüksek yerleşim birimlerinden ve en uzun kış mevsiminin yaşandığı Kars ile Ardahan 'da bahar ile çiçeklerin açmasıyla kartpostallık görüntüler oluştu - Amatör fotoğrafçı Ömer Can Arı: - "Çok güzel çiçekler açmış, fotoğrafçılara çok güzel görüntüler sunuyor. Çekimlerimde çiçekler ve arkasında Kars Kalesi kompozisyonunu kullandım"KARS/ARDAHAN (AA) - Türkiye'nin en yüksek yerleşim birimlerinden Kars ile Ardahan 'da açan çiçekler, tarihi ve turistik mekanlarda adeta görsel şölen sundu.Uzun geçen kışın ardından baharın gelmesi ve havaların ısınmasıyla kentte birbirinden güzel çiçekler açtı. Özellikle tarihi Kars Kalesi'nin etekleri ve civarında açan çiçekler, buralara ayrı güzellik kattı.Vatandaşlar, cep telefonu ve fotoğraf makineleriyle kentte oluşan "doğal stüdyo" ortamında bol bol fotoğraf çekti.Bazı vatandaşlar da çiçek açan ağaçların gölgesinde serinleyerek doğaya şiirler yazıp okudu.Amatör fotoğrafçı Ömer Can Arı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilkbaharda özellikle tarihi yerlerde açan çiçeklerin çok güzel manzaralar oluşturduğunu söyledi.
Çiçeklerin tarihi mekanlarda görsel şölen sunduğunu ifade eden Arı, "Kars'a bahar tüm güzellikleriyle geldi, ben de bu fırsatı değerlendirmek için Kars Kalesi'nin altındaki parka geldim. Çok güzel çiçekler açmış, fotoğrafçılara çok güzel görüntüler sunuyor. Çekimlerimde çiçekler ve arkasında Kars Kalesi kompozisyonunu kullandım, şehrimizi güzel manzaralarıyla fotoğrafladım, çok güzel kareler çıktı." diye konuştu.
Çiçekler arasında hatıra fotoğrafı çektiren Tunahan Şanlı da arkadaşlarıyla çiçeklerin arasında bisiklet sürüp oyun oynamak için buraya geldiğini ifade etti.
Havaların ısınmasıyla bisikletlerini alıp parka geldiklerini belirten Şanlı, "Kış boyu bisikletlerimiz evdeydi, bugün hava çok sıcak diye dışarı çıkarıp arkadaşlarımızla bisiklet sürmeye başladık. Kars Kalesi'nin altındaki parka geldik, çok güzel çiçekler açmış, çok beğendik bu manzarada bisiklet sürmek çok keyifli." dedi.
- Ardahan Türkiye'nin yüksek yerleşim yerlerinden olup ağır kış şartlarına sahip illerinden Ardahan 'ın Göle ilçesinde açan çiçekler, ilçe merkezinde ve özellikle Göle Ovası'nda renk cümbüşü oluşturdu.Çoğunluğu sarı renkten oluşan karahindiba, dağ sümbülü, menekşe, kekik ve birbirinden güzel diğer çiçekler Göle Ovası ile ilçenin Çakırüzüm köyünde kartpostallık görüntüler oluşturdu.Bu durumdan memnun olan yöre sakinleri de çiçeklerle kaplı bu alanlarda fotoğraf çekmenin keyfini yaşıyor. Ardahan lı Doğan Karadağ, baharın güzel olduğunu belirterek, "Çiçekler doğada ve insanın duygusunda güzellikler oluşturuyor. Biz de bunun tadını çıkarmak için dolaşıp keyif çıkarıyoruz." dedi.
Doğu'da baharla gelen görsel şölen - KARS/ARDAHAN
İLGİLİ VİDEOLAR
Kamyonete arkadan çarpan otomobil alev aldı: 1 yaralı
31 Ağustos 2021 Salı
Mahmutbey-Bahçeşehir-Esenyurt Metro Hattı’nın ilk harcı döküldü
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Taksim'de otel çalışanının uykusunu fırsat bilen iki hırsız kamerada
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Bagajda gülümseten koltuk taşıma
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Yüksek gerilim işçilerinin zorlu mesaisi cep telefonu kameralarına yansıdı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Yorulan koyunu ahıra kadar sırtında böyle taşıdı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Taksim'de otel çalışanının uykusunu fırsat bilen iki hırsız kamerada
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Uşak’ta 30 Ağustos kutlamaları başladı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Bingöl’de bir bölgedeki yangın söndürüldü, diğer yangına müdahale sürüyor
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Kız arkadaşından son şansı paramotorla böyle istedi
29 Ağustos 2021 Pazar