Dolar Kaç TL (5 Şubat 2014)

Son günlerde dalgalı bir seyir izleyen dolarda son durumun ne? Dolar kaç TL? İşte 5 Şubat 2014 tarihli dolar rakamları...
İç piyasada dolar değer kaybediyor.

ABD Merkez Bankası'nın gevşek para politikalarından vazgeçmeye başlamasıyla gelişmekte olan piyasalarda bir süredir devam eden sert satış baskısı yerini iyimserliğe bırakırken dolar/TL güne 2,2450'nin altında başladı.

Bankacılar bugün iç piyasada izlenecek herhangi bir veri bulunmadığını, ABD ADP özel istihdam verisinin küresel piyasalarda olduğu gibi TL üzerinde de belirleyici olabileceğini, iç piyasada ise TCMB'nin 33 milyar TL'lik repo dönüşünü nasıl fonlayacağının izleneceğini söylediler.

Dün güne 2,28'in üzerinde başlayan dolar/TL akşam saatlerinde 2.25 seviyelerine geriledi.

Dolar/TL bugün de düşüşünü sürdürerek güne 2,2445/2,2460 seviyesinde başladı. Dolar daha sonra 2,2395'e kadar geriledi. Sepet bazında TL ise dün akşam işlem gördüğü 2,6406/2,6428 seviyesinden sınırlı gerileyerek bu sabah aynı saatte 2,6391/2,6399 seviyesindeydi.

Son dönemde gelişmekte olan ülkelerde artarak devam eden satışların artık belirli bir seviyeye erişmesi ve ABD tahvillerindeki faiz düşüşünün yeni getiri arayışı ile yatırımcıları gelişmekte olan ülkelere yeniden yöneltmesi dün kur ve faizde sert düşüşleri de beraberinde getirdi.

Bu düşüşte ABD Merkez Bankası'nın (Fed) tahvil alımlarını 10'ar milyar dolar olmak üzere iki kez düşürerek 85 milyar dolardan 65 milyar dolara çekmesinin ardından ülke ekonomisinde istikrarlı büyümeye ilişkin soru işaretleri oluşturacak verilerin gelmeye devam etmesi de etkili oldu.

ABD'DE İMALAT HIZ KAYBETTİ

ABD'de önceki gün açıklanan ISM imalat endeksi, ABD ekonomisinin gücü konusunda şüpheye neden oldu.

Endeks Ocak ayında 51,3'e gerileyerek beklentilerin çok altında bir değer aldı.

İmalat sanayinin aldığı yeni siparişler 33 yılın en zayıf artışını kaydetti.

Yatırımcılar ABD'nin ekonomisine ilişkin bugün ADP özel istihdam verisini, haftanın kalanında ise tarım dışı istihdam ve haftalık işsizlik maaşı başvurularını izleyecekler.

AMB FAİZ KARARI BU HAFTA
Öte yandan bu hafta yakından izlenecek bir diğer gelişme ise yarın Avrupa Merkez Bankası'nın açıklayacağı faiz kararı olacak.

Kaynak: cnbce

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile