Dünya Yürüyüş Günü

Yozgat Valiliği obezite ile mücadele ve “Dünya Yürüyüş Günü” dolayısıyla “Sağlığını masiyosan, mahana bulma yörü” Yozgat şivesiyle slogan hazırlayıp yürüyüş düzenlendi.

Yozgat Cumhuriyet Meydanından başlayıp Lise Caddesinden geçip Kentpark ' ta sona eren “Sağlığını masiyosan, mahana bulma yörü” sloganıyla düzenlenen yürüyüşe Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Belediye Başkanı Yusuf Başer, daire müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Yürüyüş öncesi Cumhuriyet meydanında toplanan vatandaşlar, yürüyüş saatine kadar müzik eşliğinde oynayarak eğlendi. Vali Abdulkadir Yazcı ' nın startıyla başlayan yürüyüş Kentpark ' ta sona ererken, burada yürüyüşe katılan vatandaşlara kuru pasta, meyve suyu ve su ikram edildi. Yozgat Valisi Yazıcı, Yürüyüşe katılan tüm vatandaşlara teşekkür etti. Özellikle zaruri mesai dışında hafta sonları veya hafta içinde iş öncesi ve sonrası yürümenin son derece önemli olduğunu ve yürüyüşün özendirilmesi gerektiğini ifade eden Vali Yazıcı, “Yürüyüşün güzelliklerini faydalarını anlatmamız gerekiyordu, bizde bu bağlamda beraberce başta kamu görevlilerimiz, öğrencilerimiz ve halkımızda katılımı ile güzel bir yürüyüş yaptık umuyoruz ki zihnimize bir şeyler kazınmıştır yürüyüşün önemi ve güzelliği konusunda halkımıza göstermek istedik” dedi.

Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer sağlıklı yaşam için yürüyüş çok önemli olduğunu belirterek, “Bugün sağlıklı yaşam içinde ve obeziteye dikkat çekmek için yürüyüşe katıldık. Tüm katılımcılara sağlıklı günler diliyorum” diye konuştu.

Yürüyüşe katılan 82 yaşındaki bir vatandaş ise sürekli yürüdüğünü ve eve gelip giderken otobüse binmediğini söyledi.Öte yandan 'Masiyosan Mahana Bulma Yörü' ifadesi Yozgat yöresel dilinde 'önemsiyorsan haydi durma yürü' anlamına geliyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile