Başkan Şanlı ve anıtlardan görüntü
-Başkan Şanlı ile röportaj
-Uçangöz çekimleri
( ESKİŞEHİR -ÖZEL)- Doğal film platosu tarihi filmler için misafirlerini bekliyor- Frig Vadisi'ni tanıtmaya kararlı olan Başkan Şanlı, herkesi sorumluluk almaya davet etti ESKİŞEHİR
- Bir kısmı Eskişehir sınırları içerisinde bulunan Frig Vadisi'ni dünyanın 8. harikası olarak nitelendiren Han Belediye Başkanı Erdal Şanlı, tüm yapımcıları bu doğal platoyu kullanmaya davet etti. Bir çok tarihi yapının bulunduğu Frig Vadisi, adeta kendisine verilecek bir fırsatı bekliyor. Tarihi vadinin hak ettiği değerini alması için adeta çırpınan Han Belediye Başkanı Erdal Şanlı, bu konuda çalışmalarına devam ediyor. Alanın korunması ve gelen turistlere rehberlik edilmesi noktasında Han Belediyesi'nin destekleri devam ederken, Başkan Şanlı tanıtımlar için herkesi sorumluluk almaya davet etti. Frig Vadisi'ni dünyanın 8. harikası olarak nitelendiren Başkan Şanlı, doğal film platosunun kullanılması için tüm yapımcıları ilçeye davet etti. "Tüm dünyaya tanıtabiliriz" Turistlerin ağırlanması noktasında sıkıntıların yaşandığını anlatan Başkan Şanlı, "Burası Friglerin en büyük ibadet merkezi. Milattan önce 3 binli yıllara dayanan bir tarih var. Ama burası bu vadinin güzelliklerine rağmen, yani Kapadokya'dan daha üstün bir yer olmasına rağmen önem verilmedi. Kültür Bakanlığı'nın, devletin yetkililerinin bir an önce buraların iyi bir tanıtımının yapılması noktasında el atması gerekir. Çünkü burada değişik mezarlar var. O dönemin ibadet yapılan en büyün anıtı, Kibele burada. O nedenle buralara daha çok önem vermemiz gerekiyor. Hele hele günübirlik turistler geliyor ama bu bölgede konaklayacak turistleri ağırlayacak yerlerimiz yok denecek kadar az. O nedenle ben buradan Eskişehir'in Ticaret Odası'nı, tüm illerin ticaret odalarını ve bütün yatırımcıları bu bölgeyi gezmeye davet ediyorum. Belki onlarla birlikte bir sinerji oluşturarak, bu tarihi ve güzel Frig Vadimizi canlandırırız. Tüm dünyaya da tanıtabiliriz" dedi.
"Güzel bir film platosu olarak kullanılabilir" Yapımcıları Han'a beklediklerini kaydeden Başkan Şanlı, "Dünyada 7 harika var diyoruz ama burası da 8. harikası. Biz bu harikayı dünyaya duyurmalıyız. O nedenle bütün devlet yetkililerinden sorumluluk bekliyorum. Yani bu güzellikleri neden insanoğluna tanıtmıyoruz? Yani milattan önce 3 bin yıllarında bize miras bırakılan bu topraklarda, bizim de gelecek nesillere söyleyecek bir takım miraslarımız olmalı diyorum. Aynı zamanda ben bütün yerli ya da yabancı yapımcıları buraya çağırıyorum ve bekliyorum. Niye derseniz; burada sanki bir film platosu var. Niye olmasın? Güzel de bir film platosu olarak kullanılabilir. Buraya geldikleri zaman biz belediyemiz olarak her türlü desteği ve olanağı sağlarız. Bir daha söylüyorum, yerli ya da yabancı bütün yapımcıları, televizyonları, sinemacıları ilçemize bekliyorum" diye konuştu.
Dünyanın 8. harikasından yapımcılara davet
İLGİLİ VİDEOLAR
4 kardeş okul masraflarını çıkartmak için kitap satıyor
30 Ağustos 2021 Pazartesi
İlkadım’da zafer konvoyu
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Cinnet geçiren kadın tartıştığı kocasını bıçaklayarak öldürdü
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Terör örgütü PKK’dan kaçan genç dağdaki çocuklara çağrıda bulundu
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Elazığ’ın son semer ve palan ustası teknolojiye direniyor
30 Ağustos 2021 Pazartesi
İzmir’de 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkusu
30 Ağustos 2021 Pazartesi
İzmir’de 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkusu
30 Ağustos 2021 Pazartesi
30 Ağustos Zafer Bayramı'nda Gaziantepli şehitler unutulmadı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Atatürk Üniversitesi’nden öğrencilere online konser
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Evlerini taştan yapıp ömürlerine ömür katıyorlar
30 Ağustos 2021 Pazartesi