Lösemi hastası olan 9 yaşındaki Efe Sürekoğlu'nun dört ay içerisinde uygun bir ilik nakli olması gerekiyor.

Efe Sürekoğlu 9 yaşında. Küçük Efe'ye geçen yılın Mayıs ayında T hücreli ALL kanseri tanısı kondu. Küçük Efe'nin dört ay içerisinde uygun bir ilik nakli olması gerekiyor.

İstanbul Cerrahpaşa'da tedavi gören Efe'nin iyileşmesi için ise mutlaka ilik nakli yapılması gerekli. Beyaz Gazete'ye konuşan acılı baba Barış Sürekoğlu, Efe'nin durumunu anlattı.

Oğlu Efe'nin şu anda tedaviden çıktığını belirten baba Barış Sürekoğlu, 'Oğluma kemik iliği gerekiyor. Doktorumuz ilik naklinin yapılması gerektiğini yoksa 6 ay içinde hastalığının yüzde 100 tekrarlayacağını söyledi. Bu 6 ayın iki ayı geçti, dört ayımız kaldı. Uygun ilik bulmamız gerekiyor. Bulamazsak dört ay içinde ne olur bilemiyorum. Daha ağır tedaviye başlayacağız ' dedi.

'BİN 500 İLİK GELDİ AMA... '

Şuna kadar nakil için bin 500 kişinin geldiğiğini ifade eden baba Sürekoğlu, 'Ancak ilikle uymadı. Kan grubu önemli değil, kanın içindeki dokunun tutması önemli ' dedi.

Efe'nin şu an hastaneden çıktığını söyleyen Barış Sürekoğlu, 'İlaç alıyor, koruyucu önlem olarak da  hafta bir kez komoterapiye giriyor diye konuştu.



'BİR AN ÖNCE SAĞLIĞINA KAVUŞUP OKULA BAŞLAMASINI İSTİYORUM '

Bir an önce nakil bulunup oğlunun sağlığına kavuşmasını dileyen acılı baba, 'İlkokul üçüncü sınıfa gidecekti ama gidemiyor. Bir an önce okula başlamasını diliyorum 'şeklinde konuştu.

Kan bağışı yapmak isteyen kişilerin kan grubu fark etmiyor. Her kan grubunda olan insan Efe için İstanbul Çapa Tıp Fakültesi'ndeki Kemik İliği Bankası'na kan bağışında bulunabilir.

Bu konuda sosyal medyada da bir kampanya başlatıldı. Twitter'da #efeicinilik ve #efeiciniyilik TT'siyle yürütülen kampanya bu konuya duyarlı herkesi yardıma çağırıyor.

Efe'ye destekleriniz için ulaşabileceğiniz kişiler:

Anne Arzu Sürekoğlu: 0 532 672 81 03,

Baba Barış Sürekoğlu: 0 535 966 40 07 BEYAZ GAZETE

Efe’ye Umut Aramaya Devam

Trt 1 ekranlarında yayınlanan Gülben Ergen' in hazırlayıp sunduğu Gülben programına lösemi hastası Efe' nin annesi katıldı.

Arzu Sürekoğlu, '' Hastalığın bir çok çeşidi var, aynı tanıyla olupta çok değişik reaksiyon gösteren, tedavi alan çocuklarda var. Benim Efe' m niye bu kadar riskli yani ben nerede ne yapmış olabilirim ki, normal termoterapi alıp normale dönen çocuklarda var '' dedi. Yayına telefon bağlantısıyla katılan seyircide Efe için donör olmak istediğini belirtti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile