Sokaklar görüntü
-Termometreden görüntü
-Vatandaşların serin yerde oturmasından görüntü
-Vatandaşların su ile serinlemesinden görüntü
-Röportaj
( ELAZIĞ ) ELAZIĞ
- Termometrelerin 47 dereceyi gösterdiği Elazığ’da vatandaşlar serin yerlere akın ederken, bazı vatandaşlar ise soluğu şadırvanlar da aldı. Aşırı sıcaklık nedeni ile kent merkezinde cadde ve sokakların boş kaldığı görüldü.
Elazığ’da Kurban Bayramının 2'nci gününde termometreler 47 dereceyi gösterdi. Aşırı sıcakların etkili olduğu kentte cadde ve sokaklar boş kalırken, bazı vatandaşlar ise şadırvanlara akın ederek serinledi. Dışarı çıkmaya mecbur olan bazı vatandaşların ise büfelerden aldıkları soğuk suları yüz ve kafalarına dökerek serinlemeye çalıştığı görüldü.
''Dereceler 47'yi gösterdi, hissedilen daha fazla'' Küresel ısınmanın etkilerini gördüklerini ifade eden vatandaşlardan Muhammed Furkan, ''Elazığ son 2 gündür aşırı sıcak. Dün saat 17.00'da dışarı çıktım yine sıcaktı. Elazığ bize artık cehennem sıcaklarını gösteriyor. Bugün evden çıktığımda telefonum 45 dereceyi gösteriyordu. Hissedilen 49 derece civarı. Derece 47 ama hissedilen daha fazla'' dedi.
Elazığ’ın son dönemlerde sıcak günler yaşadığını dile getiren Onur Canpolat, ''Elazığ’da sıcaklar artık bunaltıyor. Bol bol su içmekte fayda var. Şehir merkezlerine ağaç dikmemiz lazım. İnsanlarımız köylerine ve su kenarlarına gitti. Sivrice ve Keban gibi yerler gitti insanlar. Ben böyle bir sıcaklık görmedim gerçekten çok sıcak'' diye konuştu.
Öte yandan Meteoroloji 13.Bölge Müdürlüğü ise yaptığı uyarıda, ''Bölgemiz genelinde 18-21 Temmuz arasında etkili olması beklenen sıcak hava dalgasından dolayı güneş ışınlarının dik geldiği 11 ile 16 saatleri arasında başta yaşlılar, çocuklar ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımızın sıcak çarpmasına karşı dikkatli ve tedbirli olmaları önem arz etmektedir'' denildi. (EB-YRT
Elazığ’da termometreler 47 dereceyi gösterdi, caddeler boş kaldı
İLGİLİ VİDEOLAR
Manisa'daki orman yangını tamamen söndürüldü
31 Ağustos 2021 Salı
Vali Yırık ve eşi, Zafer Bayramının 99’uncu yılında, 99 yaşındaki Pembe Dağoğlu ile bir araya geldi
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Sağanak yağış sonrası pazar alanı sular altında kaldı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
İskilip'teki yemek yarışması yoğun ilgi gördü
30 Ağustos 2021 Pazartesi
30 bin ton mısır silajı balyasının bulunduğu depoda yangın çıktı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
30 Ağustos’u 3024 rakımlı tepeye Türk Bayrağı dikerek kutladı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Jandarmadan su altında 30 Ağustos kutlaması
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Koruma altındaki su samuru kazada telef oldu
30 Ağustos 2021 Pazartesi
30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamasında teknelerin görsel şöleni
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Kafası soba borusuna sıkışan yavru kediyi itfaiye kurtardı
30 Ağustos 2021 Pazartesi