Elçin Gümrükçüoğlu'nun anı kitabı "Sefire" okurla buluştu - ANKARA - İmza gününden genel görüntü - Elçin Gümrükçüoğlu'nun kitapları imzalaması - Elçin Gümrükçüoğlu ile röportajElçin Gümrükçüoğlu'nun anı kitabı "Sefire" okurla buluştu - Eski Londra Büyükelçisi merhum Rahmi Gümrükçüoğlu'nun eşi Elçin Gümrükçüoğlu, Milli Halterci Naim Süleymanoğlu'nun elçiliğe ilk gelişi, Galler Prensi Charles ve Lady Diana'nın düğünü gibi birçok ünlü isimle ilgili hatıralarını, "Sefire" isimli kitabında anlattıANKARA (AA) - YASEMİN KALYONCUOĞLU - Eski Londra Büyükelçisi merhum Rahmi Gümrükçüoğlu'nun eşi Elçin Gümrükçüoğlu, Milli Halterci Naim Süleymanoğlu'nun elçiliğe ilk gelişi, Galler Prensi Charles ve Lady Diana'nın düğünü gibi birçok ünlü isimle ilgili hatıralarını "Sefire" isimli kitabında okurlarıyla paylaştı.Gümrükçüoğlu, Panora Alışveriş Merkezi'nde D&R Kitabevi'nde "Sefire" isimli kitabını okurları için imzaladı.AA muhabirine, kitabına ilişkin açıklamalarda bulunan Gümrükçüoğlu, yurt dışında bulunduğu sıralarda yaşadığı ilginç anları ve İstanbul'da zaman içinde gözlemlediği değişimleri anlattığını ifade etti.
Geçmişte İstanbul'daki kültür ve sanat etkinliklerine, resepsiyonlara giden insanların kıyafet seçimlerine büyük özen gösterdiğini belirten Gümrükçüoğlu, "Zamanla kıyafetlerlerimiz değişti.Cumhuriyet Bayramı resepsiyonlarında erkekler frak giyerdi. Hanımlar gayet şık eldiven giyerlerdi. Gazi Koşusu'na çok itinalı kıyafetlerle gidilirdi. Ankara 'da da kadınlar opera, bale galalarına uzun tuvaletlerle giderlerdi." dedi.
Bayramların eskisi gibi kutlanmadığını ve buna çok üzüldüğünü vurgulayan Gümrükçüoğlu, şunları söyledi:"Eskiden kabristanlara gidilirdi. Ardından büyüklerimizin evlerinde yemekler yenirdi. Yurt dışında yaşadığım dönemlerde bayramları kutlamaya çalışırdım. Gazeteci Mehmet Ali Birand'ın da olduğu Karayipler gezisinde en büyük ben olduğum için herkesi bayram kutlamasına davet etmiştim. Çok güzel anılardı. Bayramlardan uzaklaşmayalım."İstanbul'da başlayan, Ankara , Kahire, Tahran, Strasbourg, Londra ve Girne'de devam eden yaşamından anıları paylaşan Gümrükçüoğlu, vefat eden Milli Halterci Naim Süleymanoğlu'nu Londra'daki büyükelçilik konutunda ağırladığını anlattı.Elçin Gümrükçüoğlu, 1986'da Sydney'deki Dünya Halter Şampiyonası'ndan sonra Türk Büyükelçiliği'ne sığınan Naim Süleymanoğlu'nun korumalar eşliğinde Londra'ya geldiğini anımsatarak, şu bilgileri verdi:"Naim Süleymanoğlu'nu büyükelçilik konutuna getirdiler. Bize kendisini ağırlamamız söylenmişti. Memnun olmuştuk. Bir gece bizde kaldı. Yorulmuştu, elbiseleri yıkandı, ütülendi. Ertesi gün Türkiye'ye gizli korumalarla döndü. Çok sevimli bir çocuktu. Çok güzel bir hatıraydı. Bunu yazmak istedim. Dünya çapında bir sporcumuz olmasına rağmen, maalesef o da unutuldu gitti."Gümrükçüoğlu'nun, Galler Prensi ve İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth'in oğlu Charles ile Lady Diana'nın düğünü, Kahire'de ve Tahran'daki sosyal yaşamı ve birçok anının yer aldığı kitapta, o günlere ait fotoğraf da bulunuyor.
Elçin Gümrükçüoğlu'nun anı kitabı 'Sefire' okurla buluştu - ANKARA
İLGİLİ VİDEOLAR
Bitlis’teki örtü yangını ormanlık alana sıçramadan kontrol altına alındı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Başkan Böcek'ten, ağabeyine son görev
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Van’da Rewşan Çeliker konseri
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Vahit Emre Savaş: 'Avrupa Şampiyonası'nda terimizin son damlasına kadar mücadele edeceğiz'
30 Ağustos 2021 Pazartesi
115 ülkeye ihraç edilen kuru kayısıda hedef Uzak Doğu ve Brezilya’ya ihracatı arttırmak
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Silifke’de çilek fideleri toprakla buluşuyor
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Üniversiteli Burçin mezun olup çiftçiliğe başladı, ilçedeki ilk mango hasadını yaptı
29 Ağustos 2021 Pazar
Bedirhan Bülbül: 'Rusya maçında iyi şeyler yapacağız'
29 Ağustos 2021 Pazar
8 asırlık etkinliğin ilk gününde çoban köpekleri boy gösterdi
29 Ağustos 2021 Pazar
THY’nin tahliye uçuşunda Afgan bir kız çocuğu dünyaya geldi
28 Ağustos 2021 Cumartesi