Dr. Recep Dodurgalı ile röp.
( İSTANBUL ) İSTANBUL
- Göğüs Hastalıklari Uzmani Dr. Recep Dodurgalı, elektronik sigaranın normal sigara gibi insan sağlığına ciddi derecede zarar verdiğini belirterek aynı yasaklara tabi olması gerektiğine dikkat çekti. İstanbul Cerrahi Hastanesi Göğüs Hastalıklari Uzmani Dr. Recep Dodurgalı, elektronik sigaranın insan sağlığına normal sigara boyutunda zarar verdiğini söyledi.
Dr. Dodurgalı, elektronik sigaranın, hiçbir zaman sigarayı bırakma yöntemi olarak düşünülemeyeceğini belirterek, “Elektronik sigara son yıllarda gittikçe yaygınlaşıyor ve sigara bırakma yöntemi ve sigaraya alternatif olarak pazarlanıyor. Elektronik sigarada nihayetinde bir tütün endüstrisinin ürünüdür. İçerisinde nikotin bulunduruyor. Ayrıca içerisinde zararlı kimyasal maddeler de var. Bunları çeşitli aromalarla daha cazip hale getiriyorlar ama hiçbir zaman elektronik sigara, sigarayı bırakma yöntemi olarak düşünülemez. Sigaraya bir alternatif değildir” diye konuştu.
Dr. Recep Dodurgalı, elektronik sigara kullanımının henüz uzun yıllara dayanan bir alışkanlık olmadığı için kanser yapıcı etkileri hakkında yeterli bilimsel veri bulunmadığını ancak yıllar sonra kanser yapıcı veya vücuda zararlı hasarların ortaya çıkacağını söyledi.
Dodurgalı, “Elektronik sigara kullananlarda nikotinin zararlarına maruz kalıyorlar. Elektronik sigara kullanımı henüz uzun yıllara dayanan bir alışkanlık olmadığı için bunların kanser yapıcı etkileri hakkında yeterli bilimsel veri yok. Uzun yıllar geçtiği zaman elektronik sigara kullananlar da sigara kullanımı gibi kanser yapıcı veya başka vücuda zararlı hasarların ortaya çıktığı görülecektir” dedi.
"Sigara içilemeyen bir yerde elektronik sigara da içilmemeli" Dr. Recep Dodurgalı son olarak sigara içilemeyen bir yerde elektronik sigaranın da içilememesi gerektiğini vurgulayarak şunları söyledi: “Elektronik sigara dumanına maruz kalanlar da aynı sigara dumanına maruz kalanlar gibi o dumandan etkileniyorlar. Elektronik sigara kullanımının da sigara kullanımı gibi yasaklara tabii olması gerektiğini düşünüyoruz. Sigara içilemeyen bir yerde elektronik sigara da içilememeli. O dumana maruz kalınmamalıdır.”
“Elektronik sigaranın zararı yıllar sonra görülecek”
İLGİLİ VİDEOLAR
30 Ağustos Zafer Bayramı'nda 99 klasik araçla konvoy şöleni
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Merakı antika dükkanı açtırttı
29 Ağustos 2021 Pazar
Hayalleri için hayatını değiştirdi
27 Ağustos 2021 Cuma
- Pakistan'da fabrika yangını: En az 15 ölü
27 Ağustos 2021 Cuma
Sarp Gümrük Kapısı'nda 32 bin 500 paket elektronik sigara tütünü ele geçirildi
26 Ağustos 2021 Perşembe
Bursa’da yüzme bilmeyen çocuk kalmadı
24 Ağustos 2021 Salı
3 kişiyi yaraladı, saklandığı evden esrar çıktı
23 Ağustos 2021 Pazartesi
İş sıkıntısı çekiyordu... Önce işi sonra hayatı değişti
22 Ağustos 2021 Pazar
Batman’da obezite oranları yükselişte
22 Ağustos 2021 Pazar
Beykoz'da kano eğitimleri hız kesmeden devam ediyor
21 Ağustos 2021 Cumartesi