- Çiftin gelinlik ve damatlıkla organ bağışına ilişkin konuşması - Yeni evli Macit çiftinin organ bağış kartıyla poz vermesi - Şerif Macit'in konuşması - Tuğba Macit'in konuşması - İstanbullu genç çift, nikah öncesi tüm organlarını bağışlayarak yeni evlenecek çiftlere örnek oldu - Şerif - Tuğba Macit çifti, organ bağış kartlarıyla kamera önüne geçerek özellikle yeni evlenecek çiftlere organlarını bağışlamalarını tavsiye etti - Tuğba Macit: - "Mutlu günümüzde, mutsuz olanlara ışık olmak istedik" - "Biz sadece örnek olmak istedik. Amacımız bu konuya dikkati çekerek insanları teşvik etmek. Bir kişiyi bile ikna edebilirsek ne mutlu bize"MUĞLA (AA) - DURMUŞ GENÇ - İstanbullu genç çift, örnek bir davranışla nikah öncesi tüm organlarını bağışladı.İstanbul'da 29 Ocak'ta dünyaevine giren Şerif - Tuğba Macit çifti, nikah öncesi organ bağış kartlarıyla kamera önüne geçerek özellikle yeni evlenecek çiftlere organlarını bağışlamaları konusunda çağrıda bulundu.Şerif Macit, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eşiyle evlilik öncesi yaptıkları görüşmelerde sosyal sorumluluk konularına olan ilgisinin kendisini çok etkilediğini söyledi.
Daha sonra eşiyle birkaç defa buluşarak yakınlaştıklarını anlatan Macit, hayata ve değerlere bakışlarının aynı olduğunu fark ederek evlenmeye karar verdiklerini ifade etti.
Macit, nikah masasına oturmadan önce İstanbul'da Bezmialem Hastanesine giderek organlarını bağışladıklarını, davetlilerin önüne organ bağış kartlarıyla çıktıklarını dile getirdi.Şerif Macit, sosyal sorumluluk anlamında hem yakınlarının hem de yeni evli çiftlerin dikkatini organ bağışı konusuna çekmeyi amaçladıklarını dile getirirken, bir kişiyi bile ikna edebilmenin kendileri için mutluluk verici olacağına işaret etti. - "Mutlu günümüzde mutsuz olanlara ışık olmak istedik"Tuğba Macit ise mutlu günlerinde, mutsuz olanlara ışık olmak istediklerini söyledi.
Daha önce çevresinde organ ihtiyacı olan ailelerin ve yakınlarının yaşadıklarından çok etkilendiğini anlatan Tuğba Macit, bu nedenle uzun zamandır organ bağışı yapma fikrinin olduğunu belirtti.
Eşinin evlenmeden önce de sosyal sorumluluk konuları ile ilgili çalışmalar yaptığını duyduğunu anlatan Macit, şöyle konuştu:"Etrafımdaki insanlar onun yaptığı bu tip hareketlerin boş ve saçma işler olduğunu düşünüyorlardı. Ben ise çok değerli ve anlamlı buluyordum. 3 sene önce Isparta''da okulumu bitirip çalışmak için İstanbul'a geldim. Bir akşam kardeşimle Şerif'lere misafirliğe gittik. Onlar da sosyal sorumluluk konularından laf açılınca kendi gözümle ne kadar tutkulu olduğunu gördüm ve çok etkilendim. Daha sonra beraber bu konularda neler yapabiliriz diye sohbetler gelişti. Bir araya geldikçe hem tutkusu hem duyarlılığı bende başka duygular uyandırdı ve olay evliliğe kadar geldi. İlk sosyal sorumluluk projemizde organ bağışı oldu."Daha önce organ bağışına sıcak bakmadığını söyleyen Tuğba Macit, uzun bir süre araştırma ve inceleme yaparak organ bağışının mantığına yatması dolayısıyla bağışçı olduğunu ifade etti.
Bağışçı oldukları anı ölümsüzleştirmek istediklerini kaydeden Macit, bundan dolayı nikah öncesi organlarını bağışladıklarını kaydetti.
- "Birçok davetli de bağışçı olmaya karar verdi"Nikaha katılan yakınlarının bu durum karşısında şaşırdığını belirten Macit, aldıkları kararın davetlilerce ilgiyle karşılandığını hatta birçok kişinin organ bağışlamaya karar verdiğini söyledi.
Türkiye'de çok sayıda insanın organ bağışı beklediğini anlatan Macit, "Eğer biz başka insanları mutlu edersek mutlu da oluruz. Her an herkesin başına bir şey gelebilir. Yakınımızın da bir organa ihtiyacı olabilir. Daha yaşanabilir bir hayatı birlikte oluşturabiliriz." dedi.
Macit, insanların daha duyarlı düşünürse organ bağışının bir çok insana hayat verebileceğini ve mutlu edebileceğini gördüğünü vurgulayarak, "Yaşadığınız acı mutluluğa dönüşebilir. Hem mutlu olmak adına hem de yardımsever olmak adına bu çok önemli. Biz sadece örnek olmak istedik. Amacımız bu konuya dikkat çekerek insanları teşvik etmek. Bir kişiyi bile ikna edebilirsek ne mutlu bize." diye konuştu.
En mutlu günlerinde organlarını bağışladılar - MUĞLA
İLGİLİ VİDEOLAR
Bitlis’teki örtü yangını ormanlık alana sıçramadan kontrol altına alındı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
256 Bodrumlu şehidin isminin yer aldığı anıt törenle açıldı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Van’da Rewşan Çeliker konseri
30 Ağustos 2021 Pazartesi
30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamasında teknelerin görsel şöleni
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Vahit Emre Savaş: 'Avrupa Şampiyonası'nda terimizin son damlasına kadar mücadele edeceğiz'
30 Ağustos 2021 Pazartesi
İGA’dan 30 Ağustos Zafer Bayramı’na özel sosyal medya buluşması
29 Ağustos 2021 Pazar
Bedirhan Bülbül: 'Rusya maçında iyi şeyler yapacağız'
29 Ağustos 2021 Pazar
Müge Anlı 14’üncü sezonuyla ekranlara geri dönüyor
28 Ağustos 2021 Cumartesi
Trafolar emniyet kemeri için uyardı
27 Ağustos 2021 Cuma
Manga Grubu’ndan İstanbul Havalimanı’nda sürpriz konser
26 Ağustos 2021 Perşembe