Endonezya'nın batısındaki Açe eyaletinin açıklarında denizde 8.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Endonezya Jeofizik Ajansı, Sumarta adası için tsunami uyarısı yayınladı. Hind Okyanusu çevresindeki 27 ülkede de tsunami uyarısı yapıldı. ABD Jeolojik Araştırmalar Merkezi (USGS), depremin büyüklüğünün 8.7 olarak düzeltti. İlk verilen bilgilerde depremin büyüklüğü 8.9 olarak açıklanmıştı. USGS depremin merkez üssünün 33 kilometre derinlikte olduğunu duyurdu. Depremin merkez üssünün Açe'nin başkenti Banda Açe şehrine 431 kilometre uzaklıkta olduğu kaydedildi. Endonezya Jeofizik Ajansı ise depremin büyüklüğünü 8.5 olarak açıklarken, ülkenin batısındaki Sumatra adasında Açe, Batı Sumatra, Kuzey Sumatra, Lampung ve Bengkulu eyaletleri için tsunami uyarısı yayınladı. Bu arada Hint Okyanusu gözlem merkezi, çevredeki 27 ülke için tsunami uyarısı yayınladı. Ülkeler şöyle: Endonezya, Hindistan, Sri Lanka, Avustralya, Myanmar, Tayland, Maldivler, Malezya, Pakistan, Birleşik Krallık, Reunion, Seyşeller, Somali, Umman, Madagaskar, İran, Birleşik Arap Emirlikleri, Yemen, Komor Adaları, Bangladeş, Tanzanya, Mozambik, Kenya, Crozet Adaları, Kerguelen Adaları, Güney Afrika ve Singapur.

Endonezya'da 8.7 Büyüklüğünde Deprem

Endonezya'nın Sumatra Adası'na bağlı Açe bölgesi açıklarında 8.7 şiddetinde bir deprem meydana geldi.

Endonezya Jeofizik Kurumu, depremin büyüklüğünü 8.7 olarak açıkladı. Pasifik Tsunami Uyarı Merkezi, depremin ardından tsunami uyarısı verdi.

Bande Açe'nin 495 kilometre açığında meydana gelen depremin Endonezya'nın yanı sıra Hindistan ve Tayland'da da hissedildiği bildirildi.
Endonezya'da 26 Aralık 2004'de 9 büyüklüğünde meydana gelen depremin ardında oluşan tsunami Endonezya, Tayland ve Hindistan'ı vurmuştu. Deprem ve tsunami sonrasında 230 bin kişi hayatını kaybetmişti.

İLGİLİ DİĞER VİDEOLAR

Endonezya'da deprem

7 Nisan 2013 Pazar

8.7 Dünyayı da Sallandı

12 Nisan 2012 Perşembe

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile