Endonezya'da Kurban Bayramı için Kovid-19 tedbirleri artırıldı - CAKARTA
: - Kurban satış yeri - Kurbanlıklar - Kurban satıcısı Wahidin Ishaka ile röportaj - Kurban satıcısı Herman - Ruslan ile röportajEndonezya'da Kurban Bayramı için Kovid - 19 tedbirleri artırıldı - Yaşlı, çocuk ve kronik hastalığı olanların camiye gitmemesi istendi - Her kurbanlık kesim işleminden sonra kullanılan araç ve gereçler dezenfekte edilecekCAKARTA (AA) - Endonezya'da Kurban Bayramı'na yönelik yeni tip koronavirüs (Kovid - 19) tedbirleri sıkılaştırıldı.Din İşleri Bakanlığı, ülke genelinde kutlanacak Kurban Bayramı etkinliklerinde uyulması gereken sağlık protokollerine ilişkin 19 maddelik rehber hazırladı.Kovid - 19'un yayılımına karşı hazırlanan rehberde, öncelikli olarak camilerde, ateş ölçümü yapılması, sosyal mesafeye uyulması, herkesin kendi seccadesini getirmesi ve maske kullanılması gibi kurallara dikkat edilmesi gerektiği ifade edildi.Yaşlı, çocuk ve kronik hastalığı olanların camiye gitmemesi çağrısı yapılan rehberde, toplu bayramlaşma, el sıkma ve sarılma gibi fiziksel temastan da mutlaka uzak durulması istendi. - Hayvan kesim yerlerinde maske ve eldiven zorunluğuHayvan kesim yerlerinde sadece görevli kişilerin alanda bulunmasını talep eden yetkililer, kasap ve et dağıtanların eldiven ve maske takma zorunluluğu olduğunu kaydetti.
Yetkililer ayrıca, mezbahalardaki her kesim işleminden sonra kullanılan araç ve gereçlerin dezenfekte edilmesi gerektiğini ifade etti.
- Salgın kurbanlık satışlarını etkilediBogor kentinde kurban satıcısı 35 yaşındaki Wahidin Ishaka, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen yıla oranla bu yıl salgın nedeniyle kurbanlık satışlarında düşüş yaşandığını söyledi.
Salgın nedeniyle bu yıl daha az kurbanlık getirdiğini belirten Herman Ruslan da 35 büyükbaş kurbanlıktan şu ana kadar 20’sini satabildiğini dile getirdi.Ülkede, bugüne kadar 95 bin 418 kişi Kovid - 19'a yakalanırken, ölenlerin sayısı 4 bin 665’e ulaştı, 53 bin 945 kişi ise iyileşti.
İLGİLİ VİDEOLAR
Çaldığı araçla tatile giderken Bursa'da yakalandı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
İstanbul’ da 30 Ağustos Zafer Bayramı resepsiyonu
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Van’da 24 düzensiz göçmen yakalandı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Bitlis’teki örtü yangını ormanlık alana sıçramadan kontrol altına alındı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
500 bin TL değerindeki ziynet eşyasını almak üzereyken suçüstü yakalandı...O anlar kameralara yansıdı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
2 kişiyi ağır yaraladığı iddia edilen 3 şüpheli adliyeye sevk edildi
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Korona virüsten hayatını kaybeden 92 yaşındaki Kore gazisi son yolculuğuna uğurlandı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Van’da Rewşan Çeliker konseri
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Hopa’da ölüme terk edilen ikinci 'at' vakası
30 Ağustos 2021 Pazartesi
- Hakkında 13 yıl 9 ay hapis cezası olan şahıs kimliksiz olarak yakalandı
30 Ağustos 2021 Pazartesi