Engelli çocuklar pedal çevirdi - ELAZIĞ

- Etkinliğe katılanlardan görüntüler - Bisiklet sürenlerden görüntüler - Elazığ Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Suat Kenç'in konuşması - Akçakiraz Belediye Başkanı Sabahattin Kaya'nın konuşması - Etkinliğe katılan engellilerden Özlem Çelik'in konuşmasıEngelli çocuklar pedal çevirdi - Elazığ Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünce, Engelliler Haftası dolayısıyla Akçakiraz ilçesinde 5. Bisiklet Şenliği düzenlendi - Şenlikte, 100 zihinsel engelli genç ve çocuk bisiklet sürdüELAZIĞ (AA) - Elazığ 'ın Akçakiraz ilçesinde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından "Engelliler Haftası" dolayısıyla Bisiklet Şenliği gerçekleştirildi.
Akçakiraz Belediyesinin katkılarıyla ile düzenlenen şenlikte, 100 zihinsel engelli, yaklaşık 2 kilometre pedal çevirdi.Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Suat Kenç, şenlikte yaptığı konuşmada, engelliliğin bütün toplumu ilgilendiren bir konu olduğunu söyledi.

Toplumun dikkatini çekmek ve toplumda farkındalık oluşturmayı hedeflediklerini belirten Kenç, ''Engellilerin yaşamını kolaylaştırma adına, sağlıklı bireyler olarak onların yanında olmamız gerektiğini düşünüyoruz. Engelli insanlara karşı daha duyarlı, merhametli ve aktif olalım. Bu programlarla inşallah toplumda bir farkındalık oluşacak." diye konuştu.
Akçakiraz Belediye Başkanı Sabahattin Kaya da engellilerin sosyal yaşama uyum sağlaması açısından bu tür etkinlikleri çok önemsediklerini belirterek, bu etkinlikleri sürdürmeyi planladıklarını kaydetti.
Engellilerden Özlem Çelik de bisiklet sürdükleri için çok mutlu olduklarını söyledi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile