Umut Gençler’in denize girmek için eşofmanlarını çıkarırken görüntüsü
-Gençler’in sahilde antrenman yaparken genel ve detay görüntüsü
-Denize girerken görüntüsü
-Yüzerken görüntüsü
-Denizden çıkarken görüntüsü
-Deniz içerisinde görüntüsü
-Röportajlar
( MERSİN - ÖZEL)- Bedensel engelli Umut Gençler: "Annemin yanına geldiğim süre içerisinde de kapalı yüzme havuzu olmadığı için mecbur bu kara kışta denize girerek seçmelere hazırlanıyorum"- Anne Teslime Gençler: “Oğlum zor şartlarda Türkiye şampiyonaya hazırlanıyor. Onunla gurur duyuyorum” MERSİN
- Annesinin sağlık sorunları nedeniyle Mersin'e gelen ve çalışacak havuz bulamayan bedensel engelli sporcu milli takım seçmelerine kış ortasında denize girerek hazırlanıyor. Aksaray’da yapılacak olan Engelliler Türkiye Şampiyonası Milli Takım seçmelerine günde 1 saat denize girerek hazırlanan Umut Gençler’in en büyük destekçileri ise annesi Teslime Gençler (67) ve üyesi olduğu Silifke Engelliler Derneği Başkanı Nurettin Ateş. 7 yaşında geçirdiği kaza sonucu bir kolunu dirseğinden itibaren kaybettiğini belirten Umut Gençler, “Gaziantep Tenis ve Yüzme Spor Kulübünün sporcusuyum. Gaziantep GASKİ’de engelli statüsünde memur olarak görev yapıyorum. 18 Ocak'ta Aksaray’da yapılacak olan Engelliler Türkiye Şampiyonası Milli Takım seçmelerine görev yaptığım Gaziantep’te kapalı yüzme havuzlarında hazırlanıyordum. Ancak annem Mersin’in Silifke ulçesine bağlı Taşucu Mahallesinde yalnız yaşıyor. Ayda 3 veya 4 defa annemin rahatsızlığı nedeniyle yanına gelmek zorundayım. Annemin yanına geldiğim süre içerisinde de kapalı yüzme havuzu olmadığı için mecbur bu kara kışta denize girerek seçmelere hazırlanıyorum. 2002 yılından bu zamana kadar Türkiye şampiyonalarına katıldım. 40’a yakın madalyam var. Bu şampiyonalarda 1. 2. ve 3.’cü olarak başarılar elde ettim. Aksaray’da yapılacak olan seçmelerde 100 metre kurbağa, 100 metre serbest ve 100 metre sırtüstü dalında yarışacağım. Hedefim öncelikle Türkiye şampiyonasını kazanmak sonrasında Avrupa ve dünya şampiyonlarına gitmek olacak” dedi.
Oğlu ile gurur duyduğunu belirten Teslime Gençler, “Oğlum zor şartlarda Türkiye şampiyonaya hazırlanıyor. Kendisine başarılar diliyorum. Onunla gurur duyuyorum” dedi.
Umut Gençler’in aynı zamanda Silifke Engelliler Derneği Başkanı Nurettin Ateş ise, “Bu kara kışta zor şartlarda şampiyonaya hazırlanan Umut Gençler kardeşime başarılar diliyorum. Devletimizin bu tür sporcularımıza sahip çıkmasını temenni ediyorum” dedi.
(MŞN-
Engelli genç şampiyonaya havuz olmayınca denizde hazırlanıyor
İLGİLİ VİDEOLAR
Ümit Milli Takım Avrupa Şampiyonası hazırlıklarına başladı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Abdullah Öztürk'ü tebrik etti
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Tuzla’da 30 Ağustos Zafer Bayramı’na özel Kadınlar Futbol Turnuvası düzenlendi
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Tokyo'da ilk altın madalya Abdullah Öztürk'ten
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Olimpiyat şampiyonluğu maçını Abdullah Öztürk'ün ailesi heyecanla izledi
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Herkes şampiyonluk kupasını kaldırmasını beklerken diz çöktü
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Red Bull Car Park Drift’te Berfu Tutumlu mutlu sona ulaştı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Vahit Emre Savaş: 'Avrupa Şampiyonası'nda terimizin son damlasına kadar mücadele edeceğiz'
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Bursa'da nefes kesen drift şov
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Hakan Keleş: “Yeni bir takım olmanın zorluklarını çekiyoruz”
30 Ağustos 2021 Pazartesi