"Engelsiz mouse" kas hastası Ahmet'e umut oldu - HATAY - Şehit Murat Bulkan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden görüntü - Öğrencilerin çalışmalarından genel ve detay görüntü - Engelsiz mouse'dan detay görüntü - Okulun Bilişim Teknolojileri öğretmeni ve aynı zamanda projenin koordinatörlüğünü yürüten Mehmet Ragıp Özdemir ile röportaj - Öğrenci ve öğretmenlerin cihaz üzerinde çalışmalarından genel ve detay görüntü - Cihazın paketlenmesinden görüntü - 11. sınıf öğrencilerinden Abdurrahman Antep ile röportaj - Öğrenci ve öğretmenlerin engelli gencin evine girmesinden görüntü - Cihazın engelli gence verilmesinden görüntü - Engelli gencin cihazı kullanmasından görüntü - Doğuştan kas hastası olan 14 yaşındaki Ahmet Karaosman ile röportaj"Engelsiz mouse" kas hastası Ahmet'e umut oldu - Hatay 'da, fiziksel engellilerin bilgisayar kullanımını kolaylaştırmak amacıyla lise öğrencileri tarafından geliştirilen, gözlüğe takılan ve baş hareketleriyle kullanılabilen "engelsiz mouse", doğuştan kas hastası olan 14 yaşındaki Ahmet Karaosman'a hediye edildi - Güçlükle kollarını ve ellerini oynatabilen Ahmet Karaosman: - "Geliştirilen bu cihaz benim gözüm, elim, ışığım oldu. Aynı şekilde benim gibi olan arkadaşların da çok işine yarayacağına inanıyorum"HATAY (AA) - HİLMİ TUNAHAN KARAKAYA - Hatay 'ın Hassa ilçesinde, lise öğrencilerinin geliştirdiği gözlüğe takılan ve baş hareketleriyle kullanılabilen "engelsiz mouse", güçlükle kollarını ve ellerini oynatabilen 14 yaşındaki engelli Ahmet Karaosman'a bilgisayar kullanımında büyük kolaylık sağladı.Fiziksel yetersizliklerinden dolayı bilgisayar kullanmakta zorlanan engellilere kolaylık sağlayabilmek amacıyla geçen yıl 100 lira harcayarak "engelsiz mouse" adını verdikleri cihaz geliştiren Hassa Şehit Murat Bulkan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, çalışmalarıyla ilçede yaşayan kas hastası Karaosman'a umut oldu.Durumundan haberdar oldukları Karaosman için cihazda kişiye özel ayarlamalar yapan öğrenciler, daha sonra evinde ziyaret ettikleri engelli gence cihazı hediye etti. Karaosman, gözlüğe takılan ve baş hareketleriyle kullanılabilen cihaz sayesinde bilgisayarda işlemlerini rahatça yaptı. - Kişiye özel tasarlanabiliyorOkulun Bilişim Teknolojileri öğretmeni ve aynı zamanda projenin koordinatörlüğünü yürüten Mehmet Ragıp Özdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "engelsiz mouse"u her geçen gün daha da geliştirdiklerini söyledi.
Cihazın kişiye özel de tasarlanabileceğini ifade eden Özdemir, şunları söyledi:"Projemizin haberleştirilmesinin ardından basından görerek bize ulaşıp talep eden çok kişi oldu. Yakın çevremizden tanıdığımız bir öğrencimizin kardeşi yatağa bağımlı yaşıyordu. Onun hayata bağlanması, bilgisayar kullanabilmesi açısından böyle bir ürüne ihtiyacı olduğunu öğrendik. Öğrencilerimizle birlikte Ahmet kardeşimize özel tasarladığımız 'mouse'umuzu hediye ettik."Projede görev alan 11. sınıf öğrencilerinden Abdurrahman Antep de imkanlar ölçüsünde daha fazla engelliye ulaşmaya çalışacaklarını belirterek "Arkadaşlarımız inşallah bu sayede engellerini aşacaklar." dedi.
- "Böyle bir cihaza ihtiyacım vardı"Güçlükle kollarını ve ellerini oynatabilen, yüzde 80 engeli bulunan Ahmet Karaosman ise hediye edilen cihaz sayesinde artık bilgisayarı rahatlıkla kullanabileceğini ifade etti.
Hediye için proje öğretmeni ve öğrencilerine teşekkür eden Karaosman, "Benim böyle bir cihaza ihtiyacım vardı. Öğrenci arkadaşlarımız da böyle güzel bir cihaz geliştirmişler. Sağ olsunlar beni düşünüp hediye ettiler. Geliştirilen bu cihaz benim gözüm, elim, ışığım oldu. Aynı şekilde benim gibi olan arkadaşların da çok işine yarayacağına inanıyorum." diye konuştu.
'Engelsiz mouse' kas hastası Ahmet'e umut oldu - HATAY
İLGİLİ VİDEOLAR
Kahramanmaraş’ta down sendromlu çocukların 30 Ağustos coşkusu
30 Ağustos 2021 Pazartesi
25 yıllık fedakar eğitimci, tatil gününde öğrencileri için kolları sıvadı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Maltepe’de elektrikli otomobillerden ‘sessiz’ 30 Ağustos konvoyu
30 Ağustos 2021 Pazartesi
TADDEF 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Karabağ Zaferi anısına ücretsiz kitap dağıttı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
30 Ağustos Zafer Bayramı’nda komandolar caddeleri inletti
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Zafer Bayramında 60 metrelik bayrakla yürüdüler
30 Ağustos 2021 Pazartesi
30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 99. yıldönümü törenle kutlandı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Atatürk Üniversitesi’nden öğrencilere online konser
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Büyük zaferin kahramanları dualarla anıldı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
30 Ağustos Zafer Bayramı düzenlenen törenle kutlandı
30 Ağustos 2021 Pazartesi