Ensarioğlu'ndan Kürtçe eğitim açıklaması

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, Kürtçe eğitime ilişkin, 'İsteyene bu hakkı tanımak lazım' dedi.
AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, Kürtçe eğitime ilişkin, 'Kürtler kendisine ait olanı talep ediyor. İsteyene bu hakkı tanımak lazım' dedi.

Beyaz TV'de yayınlanan Erkan Tan'ın modoratörlüğünü yaptığı Erkan Tan'la Tartışalım programına bu hafta AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu konuk oldu.

Çözüm sürecine ilişkin açıklamalarda bulunan Ensarioğlu'na Erkan Tan bir izleyiciden gelen, 'Okullarda Kürtçe eğitim şart mı? Niye bunu gündeme getiriyorsunuz. Biz Lazlar olarak lazca istemiyoruz. Onların ayrıcalığı nedir?' sorusunu yöneltti.

'Lazlar da Lazcayı isteme hürriyetine sahiptir ve isteyene de bu hakkı tanımak lazım' yanıtını veren Galip Ensarioğlu, 'Çok net bir şekilde ifade ediyorum. Böyle bir şey istemek vatan hainliği olabilir mi? Bu vatanda kendi vatandaşlarınızın bir kısmını yok sayarsanız bu vatan haininliğidir. Bir ksımını ezmeye çalışırsanız bu vatan hainliğidir' şeklinde konuştu.

'BUNU SAĞLAMAK DEMOKRATİK DEVLETİN GÖREVİDİR'


Ensarioğlu, 'Bu ülkede Kürtçe şarkı yasaktı, dilini konuşmak yasaktı. O gün bile Kürtçe şarkı söylemenin ve konuşmanın vatan hainliği olduğunu söyleyenler vardı. Evrensel normlar vardır, evrensel demokratik haklar vardır. Bu evrensel demokratik haklar çerçevesinde insanların bu haklarını talep etmesi, yani bir Türk bir Laz neye sahipse Kürt ona sahip olmak istiyor, daha fazlasına değil. Ve buna sahip olurken de senden bir şey almıyor, kendisine ait olanı talep ediyor. Bunu sağlamak da demokratik devletin, cumhuriyetin görevidir. Tartışmaları ortadan kaldıracağız' ifadelerini kullandı. BEYAZ GAZETE




Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile