Ensarioğlu: 'Yapılan provokosyonlar sürdürülebilir değil'

AK Partili Galip Ensarioğlu, Lice'deki yol kesme olaylarına ilişkin 'Yapılan provokosyonlar sürdürülebilir değil' dedi. Ensarioğlu, 'Anadilde eğitim yapılan bir okulun izinsiz açılmasına kadar bütün hadiselerin Lice'de yapılması tesadüfi değil' ifadesini de kullandı.
AK Partili Galip Ensarioğlu, Lice'deki yol kesme olaylarına ilişkin "Yapılan provokosyonlar sürdürülebilir değil" dedi. Ensarioğlu, "Anadilde eğitim yapılan bir okulun izinsiz açılmasına kadar bütün hadiselerin Lice'de yapılması tesadüfi değil" ifadesini de kullandı.

Beyaz TV'de yayınlanan Erkan Tan'ın modoratörlüğünü yaptığı Erkan Tan'la Tartışalım programına bu hafta AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu konuk oldu.

Gündeme dair önemli açıklamalarda bulunan Ensarioğlu, Diyarbakır Lice'deki yol kesme olaylarına ilişkin konuştu.

Yapılan provokosyonların sürdürülebilir olmadığını söyleyen Galip Ensarioğlu,
"Kimse ilelebet orada yol kontrolüne, yolun kesilmesine müsade etmez. Ama görecekseniz çok yakın zamanda takvimlendirilmiş bir yol haritası açıklanacak ve hızlı hızlı somut adımları atılacak. İnşallah bir daha bunları yaşamayacağız" diye konuştu.

Lice'nin hassas bir yer olduğunu ifade eden Ensarioğlu, "Lice geçmişte yaşadığı siyasal hadiseler, Bahtiyar Aydın'ın öldürülmesinden sonra bütün Lice'nin yakılıp yıkılması, köylerin boşaltılması, faili meçhul cinayetler... Lice bu yaşananlarla çok zarar görmüş ilçelerimizden biri. Bunlar Lice'de bir hassasiyet yaratmış. Ve oradan bir takım şeyleri kışkırtmak çok daha kolay. Yani yol kapatmadan heykel olayına kadar veya bugünkü anadilde eğitim yapılan bir okulun izinsiz açılmasına kadar bütün hadiselerin Lice'de yapılması tesadüfi değil" ifadelerini kullandı. Ensarioğlu şöyle devam etti:

"Devletin oraya müdahale etmesi isteniyor. Devlet müdahale ederse de oradaki insanların hassasiyetini tetiklemiş oılacak ve oradan bütün bölgye yayılan bir provokasyon beklentisi var. Buna meydan vermeyeceğiz." BEYAZ GAZETE
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile