Erdoğan Kayseride Toplu Açılış Töreninde Konuştu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, rahatsızlığı nedeniyle yerel seçimlerde gidemediği Kayseri'de halka seslendi.
Başbakan Erdoğan Kayseri'deki toplu açılış töreninde halka hitap etti. Konuşmasında Fethullah Gülen'i eleştiren Erdoğan, 'Ne hocaefendisi' ifadesini kullanıp 'Ulusal güvenliğimizi tehdit eden kim olursa olsun, babamız dahi olsa acımayız' dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bugün, yerel seçim sürecinde rahatsızlığı nedeniyle gidemediği Kayseri'deydi.

Başbakan Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları;

"BABAMIZ DAHİ OLSA ACIMAYIZ"

"Bir Müslüman, Müslüman’ı bırak Müslüman olmayanı da dinleyemez, haremine giremez. Ne hocaefendisi! Sen başbakanı nasıl dinlersin! Bakanları nasıl dinlersin! İnlerine gireceğiz, dedik. Akşamdan sabaha olmuyor. Sabırla bunu da yapacağız. Ulusal güvenliğimizi tehdit eden kim olursa olsun, babamız dahi olsa acımayız. Yolsuzluk noktasında asla affetmeyiz."

"30 Mart öncesi ses kısıklığımız Konya ve Kayseri’deki mitinglerimizi yapmaya izin vermedi. Burada olamasam da televizyondan coşkunuzu paylaştım. Taner Yıldız kardeşimiz, teşkilatımız muhteşem bir miting gerçekleştirdiler. Ve 30 Mart’ın mesajını verdiniz, sizlere tekrar teşekkür ediyorum. Türkiye’ye oynanan oyunu gördüğünüz ve bu oyunu sandıkta bozduğunuz için teşekkür ediyorum. Sizlere hem teşekkür etmek hem tamamlanan yatırımlarımızı açmak için buradayız.

"KAYSERİ'Yİ DE HIZLI TREN HATTINA BAĞLAYACAĞIZ"

12 yılda Kayseri’ye 10 katrilyon yatırım yaptık. Şimdi duraklamadan bu yatırımları sürdüreceğiz. Sizler de şimdi hızlı tren istiyorsunuz. Kayseri’yi Ankara-Sivas yüksek hızlı tren hattına bağlama kararı aldık. İnşallah Kayseri’yi de bu hatta bağlayarak bu kadim Selçuklu şehrini de Ankara, Sivas ve İstanbul’la buluşturacağız.

"MECLİS'İN YETKİLERİ GASP EDİLMEK İSTENDİ"

Geçtiğimiz hafta 23 Nisan’ı kutladık. Gazi Mustafa Kemal ve arkadaşları her kararı Meclis’te aldı. İstiklal Savaşımız Meclis’ten idare edildi. Cumhuriyet Meclis’te ilan edildi. Meclis açıldığında bir tek amaç vardı. Meclis, milli iradenin merkezi olacak. Hiçbir kurum kendisini TBMM’nin üzerinde görmeyecek. Zaman zaman Meclis’in yetkileri gasp edilmek istendi. Meclis, cumhurdan oluşur ve milli iradenin tecelli ettiği yerdir. 27 Mayıs’ta darbe yaptılar. Milletin iradesini gasp ettiler. Başbakan Menderes’i ve iki arkadaşını idam ettiler. Bunun şakşakçısı CHP zihniyetiydi. 12 Eylül’de yine müdahale ettiler. 28 Şubat’ta bu kez postmodern şekilde müdahale ettiler.

"27 NİSAN'DA SUSMADIK"

7 yıl önce bir kez daha Meclis’i tehdit etmek istediler. Buna biz izin vermedik. Geçmişte yaşanan acıları çok iyi bildiğimiz için izin vermedik. Çünkü biz kararlıydık, hamdolsun bu oyunu tersine çevirdik. Susmadık, 27 Nisan bildirisi ile istediğini elde edemeyenler bu kez cumhurbaşkanlığı seçimine müdahale etmek istediler. 367 diyerek dünyada örneği olmayan bir karar aldılar.

"KAYSERİLİ KARDEŞİMİZİ CUMHURBAŞKANI YAPTIK"


Biz orada da geri adım atmadık. Bir anayasa değişikliği yaptık ardından millete gittik. 367 garabetini ortadan kaldırdık. Kayserili kardeşimizi, Sayın Abdullah Gül’ü cumhurbaşkanı yaptık. Engelleyemediler. Ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinde devrim niteliğinde bir karar aldık, artık cumhurbaşkanını vekiller değil, asiller belirleyecek dedik. 10 Ağustos’ta cumhur kendi başkanını seçecek. Ben inanıyorum ki, AK Parti’nin göstereceği adayı benim milletim seçecektir.

"MİLLET GÜMBÜR GÜMBÜR YENİ CUMHURBAŞKANINI SEÇECEK"

CHP çıldırmaya başladı. Ne diyorlar, Cumhurbaşkanı ile Başbakan karar verecek. En geniş anlamda istişarelerimizi yaptık, yapıyoruz. Onlar da güya kendi aralarında bir şeyler yapıyormuş. Onlar da adaylarını gösterecek. Temenni ederim ki, milletim inşallah kararını verir, gümbür gümbür yeni cumhurbaşkanını millet seçer. Tabii bundan rahatsız oldular.

"CHP-MHP KOALİSYONUNA BDP DE KATILDI"


Meclis’in yetkisini gasp etmek isteyenlere milletim en güzel cevabı meydanlarda veriyor, verecek. Utanmadan iktidarımızı yolsuzlukla suçladılar. Biz CHP ile MHP’nin koalisyon yapacağını biliyorduk. Buna bir de BDP katıldı. Yetmedi, Pensilvanya da katıldı.

"NE DEMEK İSTEDİĞİMİ HERHALDE ANLAYACAKLAR"

Biz bunlara iyi niyetle davrandık. Ama iyi niyetimizi suistimal ettiler. Arkadan vurdular. Sayın Cumhurbaşkanını dinlediler, beni dinlediler, genelkurmay başkanını, Meclis Başkanı’nı dinlediler. Dün söyledim, AYM Başkanı’nı dinlediler. Herhalde ne demek istediğimi anlayacaklar. Gezi’de, 17 Aralık’ta, 25 Aralık’ta cevabı aldılar. İstediklerini yapabildiler mi, yapamadılar.

"BAHÇELİ SEN NE KONUŞUYORSUN, HANİ MİLLİYETÇİYDİN!"

Bahçeli hala konuşuyor. Sen ne konuşuyorsun. Bu millet sana gel hükümet ol dedi. 3.5 sene kaldın, kaçtın. Bunlar depremin altında kaldılar. Biz geldik, oraları yeniden imar ettik. Biz Bingöl depremi yaşadık, Simav, Van depremlerini yaşadık, bir yılda yeniden inşa ettik. Biz buyuz. IMF’ye borcumuz vardı, biz sıfırladık. Nereden nereye… Hani milliyetçiydiniz. Bunlar samimi değil. Bunlar vatansever değil. Bizim izimizi ta Moğolistan’da görürsünüz. Balkanlar’da görürsünüz. Nereye ecdadımız gittiyse oraya gittik."
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile