Erdoğan’ın açıklaması
( TUNUS ) TUNUS
- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Kudüs bizim kırmızı çizgimizdir. Kudüs’ün tarihi statüsüne ve kutsiyetine yönelik hiçbir adım kabul edilemez” dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afrika turunun son durağı olan Tunus’ta Tunuslu mevkidaşı Beji Kaid Essibsi ile önce baş başa ardından da heyetler arası görüşme gerçekleştirdi. Erdoğan ve Essibsi, görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.
Tunus tüm alanlarda kaydettiği gelişmelerde memnuniyet duyduğunu kaydeden Erdoğan Tunus’un geçiş sürecinde tarihi adımlar attığını kaydederek “2018 Dünya Futbol Şampiyonası’na Tunus’un katılacak olmasında özellikle memnuniyet duyduğumuz belirtmek isterim. Kendilerine başarılar dilerim” dedi.
Erdoğan, “Tunus’un, istikrarını, ekonomik büyümesini kendimizden ayrı görmüyoruz. Tunusun kalkınması Türkiye’nin kalkınması demek. Bu amaçla uygun koşullarla açtığımız 300 milyon dolarlık kredi Tunus tarafından kullanılmış olup, 300 milyon dolarlık kredi kullanılmayı bekliyor. TİKA’nın faaliyetleri de Tunus’un kalkınma çabalarına da katma değer sağlamayı sürdürüyor. Gerçekleştireceğimiz ekonomi ve yatırım forumu toplantısında da özel sektörümüzü Tunus’a daha fazla yatırım yapmaya teşvik edeceğiz” ifadelerini kullandı. “Kudüs bizim kırmızı çizgimizdir” Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişiminde Tunus’a verdikleri destek için teşekkür ederek açıklamasını şu şekilde sürdürdü: “Bölgesel gelişmeler kapsamında başta Kudüs olmak üzere uluslararası gündemdeki birçok meselede benzer görüşler var. Benzer görüşler de bayrağımızdaki birlik gibi burada da birliğimizi ortaya açık net koyuyor. Demek ki tek bayrak söz konusu. Temennim odur ki bu ruhlarımızın da dışa yansıması olsun. Bu dayanışmayı sürdürüyoruz, sürdürmeye de devam edeceğiz. ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanımak ve büyükelçiliğini Kudüs’e taşıma konusunda attığı yanlış adımın BM Genel Kurulu’ndan geri döndüğünü, nasıl dünya tarafından püskürtüldüğünü gördük. 129 ülke bir tarafa, 9 tane ki bir tanesi ABD, 8 tanesi herhalde Tunus’un ilçeleri gibidir. Bundan sonra ne gibi adımlar atacağız görüşerek bu adımları da atacağız devam edeceğiz. Türkiye ve Kudüs güçlü şekilde şunu söylemektedir. Kudüs bizim kırmızı çizgimizdir. Kudüs’ün tarihi statüsüne ve kutsiyetine yönelik hiçbir adım kabul edilemez. İslam aleminin ortak sesi olarak İstanbul’da olağanüstü toplanan İİT Zirvesinde de aynı hususa vurgu yapmış ve sonuç bildirgemizi de bu şekilde açıklamıştık. BM Güvenlik Konseyi’nden sonra atılan adım önemliydi. Küresel vicdan hukuk dışı ve adaletsiz bu karara müsamaha göstermedi. Filistin’e ve barış sürecine yönelik desteğimizi sürdüreceğiz” “Libya’da büyükelçiliğimizi açma çalışmalarımızı devam ettiriyoruz” “Libya’nın bir an önce İstikrara kavuşması noktasında Türkiye ve Tunus arasında tam mutabakat bulunuyor” diyen Erdoğan, “Libyalı kardeşlerimizin siyasi çözüme yönelik diyalog ve uzlaşı ile bugüne kadar sürdürdükleri çabalarda başarı elde edeceklerini düşünüyoruz. Libya’da büyükelçiliğimizi açma çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Tunus’un istikrarı ve güvenliği Libya’nınki ile bağlantılı olduğundan Libya’daki sürece yönelik aktif çabası devam edecektir” açıklamasını yaptı.
- Erdoğan: “Kudüs, kırmızı çizgimizdir”
İLGİLİ VİDEOLAR
Vitor Pereira: “Mutluyum, bu ruhla devam etmemiz gerekiyor”
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Mustafa Denizli: “Fenerbahçe'nin haklı bir galibiyet aldığını da söylemek yerinde olur”
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Erkmen: 'Güzel bir galibiyet'
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Turhan:' Yeni bir takımız'
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Rıza Çalımbay: “Yorgunluğa rağmen mücadeleden memnunum”
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Hüseyin Eroğlu: “En iyi şekilde toparlayacağız“
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Mehmet Hüseyin Dalgıç: “Daha iyi bir İstanbulspor izlettireceğiz“
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Cihat Arslan: 'Maçın hikayesi 2-1’den sonra değişti'
29 Ağustos 2021 Pazar
Metin Diyadin: “Mağlup duruma düşünce biraz daha risk alalım dedik”
29 Ağustos 2021 Pazar
Mesut Tüfenkoğlu “Oyuncuların istekli oynamaları sonucun farkla olmasına sebep oldu”
29 Ağustos 2021 Pazar