Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yapımı tamamlanan Bursaspor'un yeni stadı Timsah Arena'nın açılışını yaptı.

44 bin seyirci kapasiteli Timsah Arena Stadı'nın açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapıldı.

Erdoğan'ın açılış konuşmasında 'Bursaspor sıradan bir kulüp değil, şampiyonluk yaşamış bir kulüp. Şampiyona da böyle bir stat yakışır. Güçlü bir alt yapısı olan Bursaspor şu anki kadrosuyla bulunduğu sıraya layık değil. İnanıyorum ki bu kadro Hamza Hamzaoğlu ile çok daha farklı bir yere gelecek' dedi.

Konuşmanın ardından Erdoğan, beraberindeki protokolle birlikte stadın açılış kurdelesini kesti. Akabinde havai fişek gösterisi gerçekleşti.

Açılış törenine vatandaşlar büyük ilgi gösterirken tribünler tamamen doldu.

Eşi Emine Erdoğan ile birlikte stada gelen Tayyip Erdoğan, şöhretler karması maçı öncesi sembolik olarak başlama vuruşunu yaptı.


YEŞİL BEYAZ KRAMPONLARI DİKKAT ÇEKTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başlama vuruşunda takım elbisesinin altına giydiği yeşil beyaz kramponlar ise dikkat çekti.



Timsah Arena hakkında
Oyun alanı 68 x 105 metre olan stadyumun kapladığı toplam alan 283 x 212 metredir. Stadyumda 3 zemin üstü kat, 2 bodrum kat ve ve 1 platform katı olmak üzere toplamda 6 kat bulunmaktadır. Yaklaşık 179 bin 611 metrekare betonarme inşaat alanı içeren Bursa Büyükşehir Stadyumu 8 bloktan oluşmaktadır. UEFA 2016 kriterlerine göre inşaa edilen stadyumda 207 engelli koltuğu bulunmaktadır. Stadın kapasitesi 45 bindir.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile