Başbakan Erdoğan, valiler toplantısında bir konuşma yaptı. Erdoğan valilerden şehirlerindeki yoksulları bulup ihtiyaçlarını gidermelerini istedi.

BDP'ye sert eleştirilerde bulunan Erdoğan, ''Faili meçhuller araştırıldıkça, toprak kazıldıkça, bir ucu Ergenekon'u savunan statüko partilerine, diğer ucu da örgütün kuklası haline gelmiş bu partiye dokunur. Faşizm, baskı, susturma, sindirme, tehdit, bir siyasi partinin yöntemi olamaz, bir siyasi partinin temelleri bunlar üzerine kurulamaz. Eğer kurulursa işte o zaman karanlık konuların üzerine gidemez'' dedi.

Erdoğan, BDP'nin Uludere saldırısını istismar ettiğini ileri sürerek, ' Benim Kürt kökenli kardeşimin ekmeğine musallat olanları bunlar sorgulayamazlar. Bunları sorgulayacakları zaman karşılarına çıkacak tabloyu çok iyi biliyorlar ' diye konuştu.

' 7 yaşındaki çocuklar örgüt tarafından kullanılıyor '

Terör örgütü PKK'nın 1994 yılından bu yana çocukları aktif çatışmalarda kullandığını belirten Başbakan Erdoğan, ' Yüzde 14'ü kız çocuğu olmak üzere yaklaşık 3 bin çocuğun çatışmalarda yer aldığı tahmin ediliyor. Bir dönem sadece çocuklardan oluşan bir tabur oluşturuluyor. Sadece dağda değil şehirlerimizde 7 yaşında çocuklar terör örgütü tarafından kulanılıyor ve güvenlik güçlerine taş atıyorlar.Terör örgütü ile duygusal yakınlık içinde olan partilerin bunları asla sorgulamıyor ' şeklinde konuştu.

ERDOĞAN'DAN CÜNEYT ÖZDEMİR'E SERT TEPKİ

Başbakan Erdoğan, Fatih Projesi'ne start verirken söylediği ' Bu gençliğin tinerci olmasını mı istiyorsunuz? Siz bu gençliğin manevi değerlerinden kopuk, hiçbir istikameti olmayan bir nesil mi olmasını istiyorsunuz? Biz sizinle anlaşamayacağız. Hem çağdaş hem dindar olunamıyor mu? sözlerinin ardından başlayan tartışmalara tepki gösterdi.

Başbakan Erdoğan son olarak 5N1K'nın yapımcısı Cüneyt Özdemir'i hedef aldı.

5N1K programına tinerci bir çocuğun konuk edilmesine sinirlenen Erdoğan, ' Bir gazeteci gitmiş tinerci çocukla röportaj yapıyor. Başbakan'ın sözlerinden rahatsız oldun mu diye soruyor? Bu nasıl gazetecilik? Çocuğun tiner kullanmazsına meşruiyet kazandırıyorsun. Gazete patronları sonra bizim sözlerimizden rahatsızlık duyuyor. Bunlar neye meşruiyet kazandıracaklarının farkında bile değiller' dedi.

TWİTTER'DAN JET YANIT

Konuşmanın ardından Twitter'dan yorum yapan Cüneyt Özdemir, Başbakan Erdoğan'a şu sözlerle cevap verdi: ' Basbakan Erdoğan bir tinerciyi ekrana çıkartmama çok kızmış. 'Gazetecilik bu mu?' diye soruyor. Benim için gazetecilik tam da bu... 'Bu' gazeteciligi daha ne kadar yapabileceğiz asil sorulması gereken soru bu... '

İşte Cüneyt Özdemir'in tinerci çocuğu konuk ettiği o program:



Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile