Başbakan Erdoğan, İmralı ile yaşanan sürece ilişkin net mesajlar verdi. Erdoğan, "Teröre bulaşmış olanlara genel af asla ve İmralı'ya ev hapsi asla söz konusu değil" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Gabon, Nijer ve Senegal'i kapsayan gezisi öncesinde Atatürk Havalimanı'nda açıklama yaptı ve gazetecilerin sorularını cevapladı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan,''Şu anda yeni bir süreç söz konusu değil, devam eden bir süreç var. Daha önce'Terörle mücadele, siyasetçiyle müzakere ederiz' dedim. Şu an gündemimizde Oslo yok'' dedi.

Başbakan Erdoğan'ın yaptığı açıklamalar şöyle:

Bizim bütün gayretimiz terörle mücadelede başarılı olabilmek, ülkemize huzur ve refahı tam manasıyla 4 bir köşesine getirebilmek. Bu konuyla ilgili olarak da olayın bizim açımızdan iki ayağı var. Bir, devlet ayağıdır. İki, siyaset ayağıdır. Ama bunu bilmeyen anlamayanlar var. Siyasetle hükümetle veya hükümet etmeyle devleti yönetmeyle devlet mekanizmalarının çalıştırılması arasındaki inceliği ayırt edemeyen siyasetçiler var. Biz bu inceliği koruyarak bir yol takip ediyoruz. Burada da daha önce başladığımız bir süreci devam ettirmenin gayreti içerisindeyiz. Bu konuyla ilgili yurt içi ve yurt dışında daha önce hükümet ederken, siyasetin enstrümanları vardır ve bunları da kullanır. Bu konuda da en önemli enstrüman her zaman için istihbarattır. Şu an gündemimizde Oslo yok. Bunun önünü kapamanın anlamı yok.Hassasiyet ve incelikleri görmemiz lazım. El ele verebilirsek başarılı oluruz.

İMRALI'YA EV HAPSİ KESİNLİKLE SÖZ KONUSU DEĞİLDİR

Bildiğiniz gibi bu yeni başlamış bir süreç değil. Bu devam eden süreç içerisinde de dürüst samimi davranacaklarsa bizim ekibimiz hazırdır, hazırlıklıdır. Meclis bugüne kadar defaetle bilgilendirilmiştir. Hatırlayın, kapalı oturum da yaptık. Her şeyi rahat konuşalım diye kapalı oturum yapıyoruz. Şuanda yeni bir süreç söz konusu değil. Devam eden bir süreç var. 4. Yargı paketi ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. En kısa sürede Meclis'e getirme suretiyle onu da çıkarmanın gayreti içerisindeyiz. Teröre bulaşmış olanları burada bağışlayan genel af asla söz konusu değildir bununda bilinmesini istiyorum. İmralı gibi ev hapsi asla söz konusu değildir. AK Parti iktidarında böyle bir şey olamaz.





Erdoğandan Kılıçdaroğluna: Sen Krediye Muhtaçsın

Başbakan Erdoğan, Afrika gezisi öncesinde havalimanında açıklamalarda bulundu.
Başbakan Erdoğan Afrika ziyareti öncesi İstanbul Atatürk Havalimanı'nda bir basın toplantısı düzenleyerek ziyarete ilişkin açıklamalar yaptı. Gazetecilerin Türkiye'nin gündemine ilişkin sorularını cevaplayan Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun “terör sorununu çözmek için hükümete kredi veriyoruz” açıklamasına tepki gösterdi.

Başbakan Erdoğan, “Sen nereye kredi vereceksin, sen krediye muhtaçsın” dedi.

İşte Başbakan Erdoğan'ın yaptığı açıklamalar;

Şunu özellikle vurgulamak isterim. Tabi, bu ziyaretim Başbakan düzeyinde bu ülkelere ilk ziyarettir. Bu bakımdan ayrıca önem taşıyor. Geçtiğimiz yıl Temmuz ayında Gabon Cumhurbaşkanı, Kasım ayında da Senegal Cumhurbaşkanı'nı ülkemizde ağırlamıştık. Afrika'ya açılım politikamız 2005 yılında başladı ve yoğun şekilde devam ediyor. Bundan önce kıtada 12 Büyükelçiliğimiz vardı şuanda 31 Büyükelçiliğimiz var ve bir kaç ay içinde bu sayı 34'e çıkacak. Afrika ülkeleri ile toplam ticaret hacmimizi 2015 yılı itibari ile 50 milyar dolara çıkarmayı hedefliyoruz. Ülkemizin Afrika kıtasına olan yönelimi sadece ekonomi ve ticaret anlamında değil. Afrika'nın gelişmesi için ve kalkınması için çabalarımızı sürdürüyoruz. Hastalıklarla mücadele, sulama enerji ve eğitim alanlarında tetkik yardımlar ile düzenli insani yardımlarımız devam ediyor. Bu yılın Ekim ayında Türkiye Afrika Zirvesi'nin 2.sini yapacağız.

Bu arada Gabon Nijer Senegal üçgeni içerisinde önemli bir ülke MALİ. Mali'de çok ciddi sıkıntılar yaşanıyor. İçerde maalesef oradaki halkın kendi kendi ile olan sıkıntıları bizi de ciddi manada rahatsız etmektedir. Tabi temennimiz aslında bu ziyarette Mali'ye de uğrayabilmekti, fakat oradaki mevcut durum sebebiyle gidemiyoruz ancak bunu telafi edeceğiz bunun da alt yapısını yapıyoruz.


SEN KREDİYE MUHTAÇSIN

Bu gelişmeler esnasında da yine bizler şuanda siyasetçi olarak böyle bir görüşmenin içerisinde olmadık olmuyoruz. Ben bir yolculuğumda bir ifade kullandım. Terörle mücadele, siyasetçi ile müzakere ederiz. Müzakere ile görüşmeler farklı şeylerdir. Bu görüşmeler esnasında adımlarınızı atarsınız. OSLO olayı vardı ama bizim gündemimizde şuanda yok. Gelecekte buna benzer farklı gelişmeler olabilir mi olabilir. Bu OSLO olmaz da başka bir yer olabilir. Avrupa terör örgütünün ayağıdır. Nerede kendi içinde siyasi ayağıdır. Onlar şuanda İmralı'ya karşı farklı yaklaşmaktadır, dağa farklı yaklaşmaktadır. Bu hassasiyet ve incelikleri görmemiz lazım. Ülkemizdeki STK'lar olsun, yazılı görsel medya olsun burada el ele verirsek başarılı oluruz. Şuana kadar olduğu gibi el ele vermemekte direnirsek, bölücü terör örgütü ile mücadele olmaz. Herkes üzerine düşeni yapması gerekir. Biz hükümet olarak üzerimize düşeni yapıyoruz. CHP diyor ki kredi veriyoruz. Sen nereye kredi vereceksin sen krediye muhtaçsın bir kere. Hangi krediyi vereceksin.

CHP DÜRÜST OLMALI

Bu Meclis'te çözülür diyor ama yenilen pehlivan güreşe doymazmış. Konuyla ilgili ziyaretimize geldiler. Kendileri aynen şu ifadeyi kullandılar'MHP şuan kabul etmiyor, diğeri ile de görüşmeye niyetleri olmadığını söylediler' biz de onların kabul edip etmemesi önemli değil buyurun beraber yapalım dedim. Hemen arkadaşlarımıza talimat verelim dedim. Dürüst değil sıkıntı burada. Televizyonlarda hala doğru olmayan gerçeği yansıtmayan konuşmalar yapıyor. Eğer dürüstsen, samimi isen o ziyarette benim yanımda Başbakan Yardımcım da var idi yine aynı şekilde Ömer Bey yanımızda idi, Mahir Ünal bey yanımdaydı kendileri üç arkadaşıyla geldi. Ben üç arkadaşımı görevlendirdim. Kendisi de üç arkadaşını görevlendiriyorsa hemen çalıştırıp ne yapılması gerekiyorsa beraber yapalım. Eğer bu konuda iktidar bu adımları atmıyorsa bunları konuşma hakkın var. Ama iktidar konuşulup ta ortaya konan veyahut yapılan bir sözleşmenin gereğini yerine getirmiyorsa sözleşmeyi ortaya çıkartırsın. Ama bazen sözleşmeleri de yanlış okuyor burada da yanlış okuyabilir. Kendi yardımcısı Akif Hamzaçebi hemen olmaz şöyle iki üç ay bize müsade edin dediler ondan sonra biz üç ayı devirdik ama buna rağmen yine söylüyorum. Samimi ise dürüst ise versin üç arkadaşına talimatı bende üç arkadaşıma hepinizi şahit tutarak çalışmayı başlatıyorum. Türkiye'nin Başbakanı bu sözü veriyor size. Hepimiz hazırız buyrun çalışmayı yapalım ama dürüst olun.

SURİYE'DEKİ İÇ SAVAŞ

Bunun kararını biz veremeyiz. Bunun kararını Suriye halkı verir. Şuanda benim tanıdığım bildiğim görüştüğüm Suriye'nin en son Akçakale'de Suriye Ulusal Koalisyon güçlerinin başındaki kardeşimle görüşmemiz oldu. Suriye halkının şuan böyle bir şeyi kabul etmesi söz konusu değil. 50-60 bin insanı öldüren, sadece Türkiye'de 240 bini buldu. Kampların dışında kendi imkanları ile ülkemizde olan vatandaşlar var. Kamplardaki kardeşlerimizin halini bizzat gidip gördük. Daha önce Kilis, Akçakale'yi ziyaret ettim. Biz elimizden gelen tüm imkanları seferber etmiş durumdayız. Şuana kadar yaptığımız harcama 450-500 milyon doları buldu. Biz açık kapı desteğimizi vermeye devam edeceğiz. Kendisinin hala 2014'te ben kendimi Devlet Başkanlığı'na aday gösteriyorum gibi bugün basın toplantısı yapması bu işi çözer diye düşünmüyorum. Bunun nihai kararını mücadeleyi sürdüren Suriye halkı verecektir. Bu karara da bizim ve kimsenin yetkisi yoktur.


İLGİLİ DİĞER VİDEOLAR

İmralı İle Görüşmeler

7 Ocak 2013 Pazartesi

İmralı İle Görüşmeler

7 Ocak 2013 Pazartesi

Öcalan İmralı'da kalacak

7 Ocak 2013 Pazartesi

Genel af ve ev hapsi yok

7 Ocak 2013 Pazartesi

İmralı İle Görüşmeler

7 Ocak 2013 Pazartesi

'Müzakere değil görüşme'

7 Ocak 2013 Pazartesi

Erdoğan'dan Esad'a tepki

7 Ocak 2013 Pazartesi

Krediye Muhtaç Olan Sensin

7 Ocak 2013 Pazartesi

Böyle Bir Şey Asla Olmayacak

7 Ocak 2013 Pazartesi

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile