Başbakan Yardımcısı ve hükümet sözcüsü Bülent Arınç, 3 Kasım 2002 seçimlerinden önce Başbakan Erdoğan'ın idamla yargılanmak istendiğini söyledi.

Mehmet Ali Birand'ın hazırlayıp sunduğu Son Darbe 28 Şubat belgeselinin son bölümü dün akşam CNN Türk'te ekrana gelirken, hiç kimsenin bilmediği ayrıntı ise herkesi şaşırttı.

28 Şubat süreci sonrası yeni kurulan Ak Parti 2002 seçimlerine girmeye hazırlanırken, Erdoğan hakkında çeşitli kasetlerin bilinçli olarak piyasaya çıktığını söyleyen Arınç, Erdoğan'ın yıllar önce Rize'de yaptığı bir konuşma nedeniyle soruşturma açıldığını ve soruşturmayı yürüten savcı Nuh Mete Yüksel'in Başbakan Erdoğan'ı idamla yargılamak istediğini söyledi.

Bülent Arınç, 28 Şubat Son Darbe belgeselinde o ayrıntıyı şu sözlerle açıkladı:
'Rize'de yaptığı 10 yıl önceki konuşma için takibat yapılması istendi, denildi ki 312'den yargılanacak. Biz dedik ki zaman aşımına uğraşmıştır. DGM savcısı bizi çağırdı gittik inanıyoruz ki usulen ifade alınacak ve takipsizlik kararı çıkacak. Saatler geçti Tayyip Bey çıkmıyor. Çünkü soruşturmayı yapan Nuh Mete Yüksel herkes ne yapacağından emin değil. İçerden bir çıktılar suratlar beş karış. Savcı Yüksel TCK'nın 146. maddesine uymak talebiyle idamını istiyor. Bu seçimden üç ay önce olan bir olay. Ya hakim de onun gibi çıksaydı? Allahtan hakim akıllı çıktı da iş büyümedi. '

BEYAZ GAZETE

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile