Madımak Oteli'nde yakılarak öldürülen aydınlardan şair Behçet Aysan'ın kızı Eren Aysan, zaman aşımı kararının ardından, dava sonucunu değerlendirdi.

'Hukukun zamanı naşımı var ama acının zamanaşımı yok 'diyen Behçet Aysan'ın kızı Eren Aysan, Star Tv ana haber bülteninde Nazlı Öztarhan'ın sorularını yanıtladı. Madımak otelinde babasının cayır cayır yakıldığı zamanlarda 16 yaşında olan Aysan, davada yaşanan gelişmeleri Star Tv ana haber bülteninde değerlendirdi.

BU YÖNDE KARAR BEKLİYORDUK
19 yıl süren davada hep hukuksuzluklarla karşı karşıya olduklarını kaydeden Aysan alınan karara şaşırmadıklarını ve zaman aşımı yönünde bir karar beklediklerini ifade ederek 'Hayal kırıklığına uğramadım 'diye konuştu.

ACININ ZAMAN AŞIMI YOK
'Bu ülkede hukukun zaman aşımı var ama acının zaman aşımı yok. 'diyen Aysan kararın ardından duygularını şu sözlerle açıkladı:
'Bugüne kadar sanıklardan yalnızca 160 tanesi yargı önüne çıkabildi. Gerçek provakatörler yargı önüne taşınmadı. Maalesef pek çok sanık yakalanamadı. Yurtdışında yakalanan sanıkların ise Türkiye'ye iadesi yapılmadı. Türkiye'de yaşayan sanıkların ehliyet aldığını evlendiğini öğrendik. Bunlar zaten bizim bu süre içerisinde yaşadığımız büyük kırgınlıklardı. Şunu net bir şekilde söyleyebilirim, bu ülkede hukukun zaman aşımı var ama acının zaman aşımı yok. '

TEMYİZ'E GİDECEĞİZ
Mahkemenin davayla ilgili gerekçeli kararı açıklanmasının ardından temyize gideceklerini ifade eden Aysan, 'İç hukuk yolları 'tükendikten sonra Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) gideceklerini söyledi.

BEYAZ GAZETE

Eren Aysan: Acının Zaman Aşımı Yok

Madımak Oteli'nde yakılarak öldürülen aydınlardan şair Behçet Aysan'ın kızı Eren Aysan, zaman aşımı kararının ardından, dava sonucunu değerlendirdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile