-KILIF KESMESİNDEN DİKMESİNDEN GÖRÜNTÜ
--ARAÇLARIN İÇİNDE ÇALIŞMASINDAN GÖRÜNTÜ
--ELİF ÇETİN ÇALIŞMASINDAN DETAYLAR
--ELİF ÇETİN RÖP
( BURSA - ÖZEL - HD)- Bursalı Elif Çetin, küçük bir atölyede başladığı dükkanını fabrikaya taşımaya hazırlanıyor- Elif Çetin:"Kimse bana inanamıyor ama kadınlar azmederse her şeyi başarabilir"-"Bütün kadınların Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyorum" BURSA
- Bursalı döşeme ustası Elif Çetin, erkeklerin işi olarak kabul edilen oto döşeme ustalığındaki başarısı ile parmak ısırtıyor. Görenlerin gözlerine inanamadığı Elif Çetin, şimdi dükkanını fabrikaya dönüştürmenin hazırlığını yapıyor. Bütün kadınlara çağrı yapan Elif Çetin, "Siz yeter ki isteyin. Azmederseniz başaramayacağınız bir iş yok. Bütün kadınların Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyorum" dedi.
Ev hanımıyken biranda patron olan Bursalı iş kadını Çetin, evde başladığı araçlara döşemecilik işinde küçük bir dükkandan şimdi yanında 8 kişinin çalıştığı fabrikasına taşınıyor. Elif Çetin, aracına oto kılıfı ve döşeme yaptırmak için bir ustaya gitti. Çetin, oto kılıfı ve döşeme fiyatlarını yüksek bulunca kendi aracının oto kılıfını kendi dikti. Aracına diktiği kılıflar çok beğenilince komşularından da sipariş almaya başladı.
Oto kılıf işinden sonra oto döşeme işini de öğrenen, kendini geliştiren girişimci kadın siparişler artınca kendine dükkan açmaya karar verdi. Küçük dükkanında yanında çalışan 3 kişiyle birlikte işlere yetişemeyen Çetin, şimdi kendisine 350 metre kare alanda kurulu 3 katlı, içinde showroomun da bulunduğu fabrikaya taşınıyor. Yeni işyerine 15 gün içinde taşınacak olan girişimci kadın yanında 8-10 kişi istihdam edecek. İlk başlarda ailesinin bile karşı çıktığı, "sen dükkan işletemezsin, birinin yanında çalış" sözlerine aldırış etmeyen girişimci Elif Çetin, araç ve yatların döşemelerini büyük bir titizlikle yapıyor. Oto kılıf işine 2003 yılında başladığını ifade eden Elif Çetin, "Tüm dünya kadınlarının Kadınlar Günü'nü kutlarım. Yaptığım iş kolay bir iş gibi gözükmüyor. Kolay da değil, emek ve sabır isteyen bir iş. Ben yaptığım işten memnunum. Çevremden de oldukça olumlu tepkiler alıyorum. İlk zamanlarda kadın iş yeri işletmenin sıkıntısını çektim. Bana "kadın döşemeci mi olur, kadın bu işi yapamaz" gibi sözlerle karşılaşıyordum. Zaman geçtikçe kendimi ispatladım. Dükkanımı gelenler bana "usta nerede" diye soruyorlar. Ben de "benim" deyince espri yaptığımı zannediyorlar. Bursa'da 50 tane oto döşemeci vardır. Bunların içinde tek kadın döşemeci benim, oto kılıflar 200 liradan bin liraya kadar çıkıyor. Araç döşeme işlemi ise 3 bin liradan 7 bin liraya kadar çıkıyor. Bir aracı 3 kişi 3 günde bitiriyoruz" dedi.
(BRK-İHS
Erkeklerin otomobiline kadın eli değdi
İLGİLİ VİDEOLAR
7 işçinin yaralandığı kazanın görüntüleri ortaya çıktı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Ayancık'ta tamirat yapan işçi fabrikanın çatısından düştü
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Plastik kasa fabrikasında korkutan yangın
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Plastik kasa fabrikasında korkutan yangın
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Balıkçıların av sezonu için hazırlıkları sürüyor
29 Ağustos 2021 Pazar
Servis minibüsü bariyere çarparak yan yattı: 7 yaralı
29 Ağustos 2021 Pazar
Mehmet Altıparmak: “Çok kötü sahada oynadık”
29 Ağustos 2021 Pazar
İş yerinde kafasına demir düşen genç 3 ay sonra öldü
28 Ağustos 2021 Cumartesi
Elazığ’da üretilen somon ve alabalıklar 25 Avrupa ülkesine ihraç ediliyor
28 Ağustos 2021 Cumartesi
Yayaya çarpmamak için manevra yaptı, restorana girmesini demirler önledi
28 Ağustos 2021 Cumartesi